reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
A ja się na koniec dnia zirytowałam solidnie:angry:

Chciałam sprzedać swoją spacerówkę, bo od dawna Szym w niej nie jeździ. Zdecydowała się ją wziąć moja znajoma, ale dopiero jak sprzeda swój obecny wózek. Jej wózek już się właściwie sprzedał, więc dziś wzięła mój na spacer w ramach próby. Po spacerze nic nie mówiła i zapytała czy może go wziąć pokazać mężowi - zgodziłam się, bo czemu nie. Po czym wieczorem pisze mi na gadu, że wózek jest jednak zbyt ciężki i mąż jej go odradza (a mąż na spacery z dzieckiem nigdy nie chodzi). Kiedy w rozmowie napisałam szczerze, że mnie ta sytuacja zirytowała, bo mogłam wózek dawno sprzedać, a nie trzymać dla niej to usłyszałam, że chcę jej go wcisnąć na siłę, a na nic się przecież nie umawiałyśmy! Potem jeszcze dodała, że właściwie ona chciała go ode mnie kupić, żebym nie musiała męczyć się z jego sprzedażą - masakra!:angry:

Zła jestem, bo kiedy ja trzymałam ten wózek dla niej to dwie osoby o niego pytały, a ja mówiłam, że jest sprzedany. Dzięki tej sytuacji mam nauczkę żeby nie trzymać czegoś dla kogoś - chcesz to kupuj od razu, nie chcesz to spadaj:angry:!

Ale mi ciśnienie skoczyło...

Ivka ja podobnie mialam pare razy np z szafka tak samo ze sprzedaza ciuszkow ostatnio:wściekła/y:chyba je oddam do kosciola zrobie dobry uczynek:blink:

agawa, jak sie czujesz? jak dajesz sobie radę? Czy Miłek jest inny od Kamilka, czy jest tak samo? Szybko nam tu zdaj relację :-D
Aaaa, i oczywiście napisz jak Kamil zareagował na brata?

Ja dziś po pierwszym remontowym dniu. Nic nie robię (oprócz relaxu i kawy dla pana remontowca), a zakurzona jestem na maxa... Wanna wymontowana, więc do mycia zostaje zlew... Na kąpiel w zlewie jestem za duża :-D
czekam na Rafała, zjemy tu razem obiado i śmigamy do mojej mamy :tak:

Kinguś Miłek to straszny głodomór. Juz nie wyrabiam stale przy cycu ale jak zaśnie to na 3-4 a nawet 5 hgodzin!!!:szok:KAmil jest zakochany w bracie. Niew pozwala "obcym" podejść. nawet moja mama z którą mieszkamy nie może podejść do Miłka bo on jest mamy :-). Co do porodu to było ciężko - wszka 4 kilo rodzi się inaczej niż 3400 :tak:. I jak miałam ochotę zaraz po porodzie Kamila być znów w ciąży tak teraz juz jest inaczej- odwidziało mi się :-). W sumie radzę sobie lepiej niż przy Kamilu - no w końcu mam doświadczenie no nie ;-)Ale tak na serio to Miłka kąpie o 18 , karmię kładę spać mama albo M kąpie KAmila jak idzie do spania to jednego mam z głowy a KAmil zasypia po 10 mninutach sam na sam z mama i jest prze szczęśliwy tymi "intymnymi" chwilami. A poza tym nie jest zazdrosny - na razie. co chwile sam idzie i daje buzi Miłkowi mówi mu ze go kocha i wogóle. Oby tak trwało wiecznie :-)

a ja sie wzięłam za ciuchy Piotrkowe wiosenne. i sięokazuje, że to co mam na 98 jest duuuuuuuuuuużo za duże. no i muszę popatrzeć w sumie za wszystkim oprócz spodni na 92. małż zadowolony jak nie wiem co, ale po aferze z rivanolem na razie się nie buntuje.

A u nas dziś definitywny koniec reontu w dużym pokoju :-) Jesteśmy przeszczęśliwi,a Szym woła co chwilę PODOBA SZAFA, PODOBA TAPETA.

Fotki przed remontem i już po zaraz wrzucę na wątek zdjęciowy... same ocenicie jak nam wyszło...

Ivka - nas generalny remont czeka, ale muszę pomyśleć co chcę uzyskać. na pewno z łazienką i kuchnią chcepoczekać aż ruszy u nas nowy dział produkcji. a w sumie niby do kuchni płytki mam obrane

reklama
A propos remontów... teraz w kolejności będą meble kuchenne + wymiana piekarnika i płyty grzewczej.

Napiszcie jakie sprzęty macie i czy jesteście zadowolone...

Ja oglądałam mastercooka, który kiedyś mi się nie widział, a teraz wydaje mi się ok i ceny rozsądne mają, bo ja chcę płytę indukcyjną + maksymalnie dobry piekarnik.

Podzielcie się, proszę, opiniami.

Do góry