reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Teresia nie przejmuj sie wkoncu sie napwewno uda:-)a porada innego gina tez nie zaszkodzi prawda?
Ty czekasz na zajscie w ciaze a ja z utesknieniem na @:sorry2:

reklama
Tereska - ja miałam tak samo jak Ty - wogóle nie wiedziałm kiedy dostane czy wogóle dostane okresu miałam półroczne przerwy , o owulacji to już nawet nie wspomnę - gin porobił mi badania hormonalne przepisał leki a później do wyregulowania dał luteinke bralam ją od lipca a w listopadzie bach i jest dzidziol - idz na konsultacje do innego lekarza zobaczysz co Ci powie bedzie dobrze

Maggusia - no ciekawe czy kolejna mamusie marcowa będzie dwupakiem ;-) oczywiści mam nadzieje, że będzie po Twojej myśli

tereska trzymam kciuki za powodzenie tym bardziej, że sama staram się o rodzeństwo dla Maciusia:-)

aqua1-23 gartuluję fasolki i życzę spokojnej ciąży;-)

agawa ty już chyba niedługo bęsdziesz się "rozdwajać";-) więc trzymam kciuki żeby było szybko, lekko i przyjemnie na tyle na ile się da:-D

a mi dzisiaj chyba na mózg padło i w ramach ostatków postanowiłam zabalować w ...............IKEA:szok: powien tylko tyle , że dobrze że pojechałam większym samochodem, a mąż mnie zapytał czy aby mamy za co żyć, czy może udało mi się wydać wszystko:-):-):-):-) achhhhhhhhhhhh ci mężczyźni........dobrze, że nie widział torby z SEPHORY;-);-);-)

Na poczatku miałam przeokropne mdłości :baffled: ale już przeszło , senność i otępienie mózgowe też - z dolegliwości z pierwszego trymestru zostało jeszcze rozchwianie emocjonalne o becnie jestem na etapie totalnej beznadziejności i jakiś dołek mnie złapał - naszczęście wiem, że to hormony i przejdzie

ale tak ogólenie czuje się dobrze maleństwo sobie rośnie a znim moj brzuchol który jest już dość okazały :sorry2:na oko 4/5 miesiąc :laugh2::-p no ale co zrobić....wygrzebałam z szafy ciążowe portki i łaże w nich

a jak u Ciebie? maluszek aktywny?

aqua, to ponoć z tymi brzuchami tak jest. Też miałam tkie wrazenie i... zmniejszał sie. Moja gin powiedziała, ze to sprawka jelit, a nie dziecka :-D

A mój maluch- aktywny :tak: Daje o sobie ostro znać , fika i mam nieraz wrazenie, ze ociera się o mój brzuch od środka. Rafał w stałym kontakcie z potomkiem, Karola też uwielbia całować dzidzię, głaskać i ... aż się martwię co będzie po urodzeniu :-D

W poniedziałek idziemy na usg i mam nadzieję dowiedzieć sie czy wszystko w porządku, i oczywiście jakiej płci jest dziecię :tak:

reklama
teresko - mój Maks też szaleje za dziećmi, byłam z nim na zajęciach w przedszkolu i był zachwycony!!! dziećmi i zabawą:-)
no i trzymam kciuki

a skoro już brzuszkowe tematy - qurczaki chcę i mam milion obaw!!! - co to będzie???, jak damy radę???, a co jak się będziemy starać i nie będzie wychodzić???

a w tym miesiącu znów zapomniałam pigułki - mąż przyjął to z nieskrywaną radością:sorry2:

Do góry