reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Teresko :-(
Dopinguję Wasze starania, uda się, zobaczysz :tak::tak:

A co do przedszkola - myślę, ze to dobry sposób, bo nasze dzieci coraz bardziej potrzebują towarzystwa do zabawy. Co więcej, zauważyłam, że się na wzajem dyscyplinują, więc pewnie Patrykowi przyda się i zabawa z rówieśnikami i samo przebywanie, jakaś nauka itd :-)

A czemu zrezygnowałaś z pracy? Wykańczała Cię?

reklama
ja padam na ryjocha. dziś miałam kociokwik straszny. na jutro planujęwyjazd do rodzinki na herbatkę - rodzinka jeszcze o tym nic nie wie.:-D:-D:-D

Tereska - Uda Wam się napewno tylko troche cierpliwości - pewnego pięknego dnia będziesz znów mile zaskoczona pozytywnym wynikiem na teście - trzymam kciuki i owocnych staranek

Kubie też przydałoby się wiecej kontaktu z dziećmi ( staram się go często zabierać do znajomych z dzieciakami ale to mało) - narazie nie zapisuje go do przedszkola bo ja siedze w domu a i tak czeka go dużo zmian w niedalekiej przyszłości i nie chce robić wszystkiego naraz - najpierw trzeba będzie złapać normalny rytm po przeprowadzce i po powiększeniu rodziny a później myśleć o dalszych atrakcjach.

aqua, a jak się czujesz?
Na poczatku miałam przeokropne mdłości :baffled: ale już przeszło , senność i otępienie mózgowe też - z dolegliwości z pierwszego trymestru zostało jeszcze rozchwianie emocjonalne o becnie jestem na etapie totalnej beznadziejności i jakiś dołek mnie złapał - naszczęście wiem, że to hormony i przejdzie

ale tak ogólenie czuje się dobrze maleństwo sobie rośnie a znim moj brzuchol który jest już dość okazały :sorry2:na oko 4/5 miesiąc :laugh2::-p no ale co zrobić....wygrzebałam z szafy ciążowe portki i łaże w nich

a jak u Ciebie? maluszek aktywny?

Teresko - ja również dopinguję. Uda się na 1000 % ale może się nie staraj :-) taka wpadka kontrolowana :-)
Co do przedszkola też bym Miśka dała bo jak widzi jakieś dziecko to aż się trzęsie. Ale zobaczymy już niedługo czy mu miłość do dzieci mnie przejdzie jak się brat pojawi :-)

Azik może zepchnij ze schodów tego dzieciaka tak przez przypadek - strasznie bojowa zrobiłam się w tej ciąży :-)

aquanie uwieżysz ale ja tez już w 4,5 miesiącu miałam taki brzuch że szok. W 6tym miałam tak jakbym szła już rodzić a on nadal rośnie. Modle sie żeby młody nie miał powyżej 4 kg bo go nie urodzę. Zatne się i tyle. :no:

fionka ja też chce takie nowe fajuśne rzeczy podostawać. :angry:

dzięki dziewczyny .....tez mam taką nadzieję ;-):tak:...........tylko w moim przypadku to bardzzo trudne...... bo nie wiem.... co i jak ....i kiedy......od kiedy urodziłam patryka miałam tylko 2 razy okres ....a owulacji tez pewnie tylko kilka ...albo i wcale:-(.....

Kurcze tereskaa a nie możesz iść do gina po luteinkę albo na usg w środku cyklu by sprawdzić kiedy jajeczkowanie, albo jeszcze testy owulacyjne albo jeszcze anty by unormować wszystko i potem działać???

reklama
Kurcze tereskaa a nie możesz iść do gina po luteinkę albo na usg w środku cyklu by sprawdzić kiedy jajeczkowanie, albo jeszcze testy owulacyjne albo jeszcze anty by unormować wszystko i potem działać???

agawa byłam u ginki.....porobiłam mase badan i wyszło ze mam zespół policystycznych jajników ......i zaliciła mi tabletki ....ale po tym jak jej powiedziałam ze chce nastepna dzidzie kazała mi poczekac z tabletkami i zacząć starania ......tez chciałam jakas luteine albo cos w tym rodzaju ......a ona powiedziała mi ze jezeli przy patryku nie miałam zadnych problemow z zajsciem to powinnam najpierw poprobowac .......a jezeli do roku nic sie nie uda to dopiero mi cos przepisze ....:-:)-(....chyba pojde do innego gina:dry:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry