reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

dziewczyny współczuje tych bóli zabiegów oj tak mi przykro :-(
KINGA smaczki sa super hehe ja pamietam ze z emi mialam na slodkie lody najbardziej i owoce:tak:ale byo fajnie

reklama
kasia i iwona :confused: bidaczki, nie zamartwiajcie się, bedzie dobrze. Musi tak byc :tak:

Widzę, że rozczulam Was :-D. Mam przepis, jadę zaraz do pracy zawieść L4, pogadać z laskami i zrobię zakupy na śledziki :happy2:

A pamiętacie, jak biegałyśmy po mandarynki? :-D:-D:-D Prześcigałyśmy się w styczniu, która więcej zjadła :-D:-D

a ja zlapalam mege dola po wizycie u ortopedy (jedyne 200 zl :shocked2:)
mialam ponowny rtg kostki (tylko 70 zl :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) na szczescie nie zlamana ale jeszcze dwa tygodnie minimum unieruchomiona z zakazem stapania i obciazania a pozniej rehabilitacja ale to jest pikus

najlepsze sa moje kolana (jak pisalam jedna juz po operacji usuniecia czesci lekotki prawie 10 lat temu) a drugie zaczelo sie blokowac teraz jak obciazam tylko ta noge
ogolnie czesto mnie pobolewaja a "chrupia" niesamowicie szczegolnie na schodach przy kucaniu itd
wiec wracajac do tematu

dowiedzialam sie ze mam zwyrodnienie stawow rzepkowo udowych czy jakos tak
wyc mi sie chce strasznie naczytalam sie w necie
dostalam nakza cwiczen w domu wzmacniajach miesien czteroglowy (dwa cwiczenia nudne jak cholera)
jak wylecze kostke cala masa zabiegow poczynajac na polu a na krioterapii konczac
a jak po 6 tyg takiego leczenia nie pomoze to ewentualnie zastrzyki dokolanowe bolace jak cholera (bralam trzy po operacji prawego kolana) gdzie jeden kosztuje 200 zl i nikt nie powie mi na chwile obecna ile bedzie ich potrzeba
ale zwyrodnienia sie nie da wyleczyc jedynie zachamowac i dbac o stawy by sie bardziej nie sypalu (kuzwa mam 25 lat dopiero:sad::sad::sad::hmm::errr::confused::-( )
ewentualnie kolejne operacje (przy pierwszym wspominali o ewentualnym przeszczepie lekotki czy rzepki ale to bylo dawno)
nie chce myslec co bedzie za powiedzmy 10 lat
kostki kolana biodra kregoslup
naczytalam sie ze ludzie z zwyrodnieniem stawow powinnie przezwyciezyc wstyd i polubic kule.... wyc mi sie chce
nie chce byc na starosc uciazliwa marudzaca baba ktora kazy ruch makabrycznie boli
mam tez zrobic badania sprawdzajace czy nie sa to zmiany reumatyczne
Kasiuula-bidulko-bardzo Ci wspolczuje.
Ja 4 lata temu rozwalilam sobie prawe kolano na nartach, pekla mi torebka stawowa, poszly wiazadla, mialam artroskopie, baardzo duzo zabiegow-pola, lasery, prady, ale i tak jakbym wiecej pochodzila to kolano sie odzywa, a juz najgorsze to schody i wnoszenie czegos ciezkiego ( np. Jas na 3 pietro). Znam te cwieczenia na miesien czteroglowy, ale jakos nie mam do nich serca. Trzymam kciuki za Twoje kolana i kostke,a w razie czego moja mama pracuje w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu-tam specjalizuja sie w zwyrodnieniach i zmianach reumatoidalnych i
maja naprawde swietnych specjalistow .

kurcze dziewcyzny czlowiek dopiero jak ma stycznosc z jakimis dolegliwosciami zdaje sobie sprawe i zaczyna docieniac zdrowie :tak:

felqua dobrze wiedziec gdzie pracuje Twoja mama :tak:

Schody - nic mi nie mowcie o schodach kazdy krok to mega trzeszczenie!!!!
a zapomnialam dodac ze mam zakaz:
kucania
klekania
skakanie
machanie bez sensu nogami (zginanie w kolanie i machanie przod tyl)
wszystko ruchy itd ktore obciazaja kolana
zakaz plywania zabka
zakaz snowboardu :angry::angry: no chyba ze chce jezdzic i wieczorami plakac z bolu

nigdzie nie moge dostac sie do panstwowego ortopedy zeby dostac jakies zabiegi :angry::no::wściekła/y:

reklama
Ivka - Piotruś przy braku jakiś powikłań (tfu tfu) ma być w szpitalu kilka godzin, najpóźniej do ran następnego dnia - jakby coś z wybudzaniem było nie tak - narkozy to biję sie najbardziej :(

Do góry