reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie mamusiu ?

reklama
Kolejna bezsenna noc:baffled: ruszył mi kamol w prawej nerce plus dzisiaj cały dzień mega zgaga zawroty głowy i ból, ból, ból... na szczęście nie ma gorączki.
Musiałam wziąć dziś witaminy bo nie brałam od czwartku i czułam się jak wyprana.

Na dodatek po wenflonie potwornie boli mnie ręką, nie wiem dlaczego, nie mogę nawet szklanki z wodą w niej utrzymać, piszę jedną ręką...:wściekła/y:

A miałam jechać w niedzielę do Krakowa;(

Kkasiulka, jeszcze mi się przypomniało, to swędzenie może być jeszcze spowodowane przez wirusowe zapalenie wątroby, często HCV ma taki objaw. Ale tak naprawdę to jak zagonisz męża do badania i wyjdą ci podwyższone wątrobowe bad. to już trzeba do lekarza pójść - bo dużo rzeczy tak naprawdę to być może. Też trzeba obmacać wątrobę czy jest powiększona itd itp.

Sanya - może ci się od wenflonu zrobił jakiś stan zapalny? Nie masz zaróżowionej skóry? Albo opuchniętej? Mi się zawsze robił, w sumie samo to przechodziło, także dwa dni i powinno być ok bez jakiegoś leczenia. Ale warto zerknąć jak to wygląda.
Biedactwo - bóle kamieniowe to najgorsze... Mam nadzieję że to taki parodniowy kryzys i się uspokoi, bardzo ci tego życzę :tak:

Ja dziś czekam na werdykt po konsultacjach lekarza, czy mogę brać jakieś leki na swędzenie skóry. No najwyżej kupię drucianą szczotkę i będę się drapać ;-)
Pocieszające jest to, że ta choroba jak ręką odjął przechodzi po porodzie.

A mnie powoli (choć trochę szybko w sumie) łapie energia II trymestru. Już mdłości praktycznie całkiem mi przeszły. Śmieszna taka nagła zmiana samopoczucia :happy2:
Pozytywnie :-)

Mnie tez zlalapal energia II trymestru juz, ale ciągle wynajduje powody do zmartwienia. Teraz martwie sie czy to byl dobry pomysl z tym wyjazdem w goru (jedziemy w sobote na 6 dni), ale jestem taka zmeczona, ze potrzebuje troche ruchu na swiezym powietzru. Martwie sie tez jak to będzie z praca i dwójką dzieci:-(. A dzisiaj jeszcze szef mnie tak opieprzyl, nie do konca zasluzenie:-(

Ja tej energii nie czuję, śpię jak suseł w dzień a wieczorem czule przytulam się do kibelka (a już myślałam, że się skończyło) czekam co mi jeszcze wyskoczy.

Iduniu szefa to olej tylko stresuje ciebie i maleństwo, powiedz mu że jak się nie podoba to ty zawsze możesz przynieść L4 i niech zobaczy jak sie pracuje bez jednej osoby w zespole.

Sanya trzymaj sie cieplutko
U mnie tez juz chyba daje znac energia II trymestru, zmeczenie gdzies odeszlo i oby tak dalej

sanya- nawet nie wiesz jak mi przykro... oby wszystko się dobrze ułożyło. trzymam kciuki!!!

ida- szefem się nie przejmuj!!! a wyjazd w góry, to bardzo dobry pomysł...zmiana otoczenia super wpłynie na całą waszą rodzinkę!!! no i super, że i ciebie power "dopadł"

matylda- jeszcze troszkę i ty poczujesz tego II-trymestrowego powera:tak:

witam po małej przerwie... nie bylam w stanie wyjśc z łóżka:baffled:
dzisiaj miałam po raz pierwszy poranny romans z toaletą.... okropność.. martwię się bo nie ma poprawy i spadam z wagi, wyglądam jak zasuszona. Jutro znowu kłucie i badania sama nie wiem co będzie dalej.
Dlaczego ja nie czuję powera II trymestru?:-(

Sanya - poczekaj do magicznego 14 tygodnia i poczujesz na pewno :tak:
Buziaki wielkie dla ciebie i wirtualne przytulaski :happy2: Trzymaj się! :happy2:

reklama
Kasia_z- to jeszcze tylko 2 tygodnie:) dziękuję kochana za ciepłe słowa:tak:
ale już dzisiaj poczułam się silniejsza, byłam nawet trochę na spacerku wróciłam akurat przed Emmą:)
A w tym tygodniu znowu masa kłucia i badań- prenatalne tym razem..
Prawa nerka daje mi się we znaki szczególnie wieczorem ale staram się nie łykać no-spy póki da się to wytrzymać.
Ach byle do wiosny wtedy wszystko będzie ok:-)

Do góry