reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie mamusiu ?

fiolet - ludzie to potrafią dokopać, prawda? Czasami się zastanawiam, czy to wszystko robią i mówią świadomie, czy .....eh....szkoda moich nerwów. Wychowałam się na wsi i jak w wieku 21lat (teraz mam 24) nie nosiłam jeszcze obrączki, ani (o zgrozo!) nie miałam chłopaka, to byłam jak trędowata.....
Całe szczęście już dawno przestałam się przejmować ludzkim gadaniem - to najprostsze i najlepsze rozwiązanie.

Sanya - jejku....ale Ci się porobiło.....bidulka...szczęście w nieszczęściu, że miałaś dobrą opiekę:tak:

Moje ciśnienie jest książkowe, choć ostatnio u lekarza miałam 130/90 - za wysokie, ale to dlatego, że Mąż mnie straszliwe zdenerwował, lekarz od razu zapytał, czy się czasem nie pokłóciliśmy...

Kasia - jakie badania Ci złe wyszły? Skąd wiesz o tej wątrobie? I o tym swędzeniu? Chętnie Mężowie bym zrobiła takie....on się tłumaczy, że to od suchego powietrza i grzejników....:baffled:

Moje mdłości też już się skończyły:tak::cool2::rofl2: Czuję się duuuużo lepiej :tak:

Miłej niedzieli wrześnióweczki!

reklama
Kkasiulka - badania to AlAT AspAT GGTP i Fosfataza alkaliczna, ew bilirubina.
Może tobyć cholestaza albo kamienie żółciowe (też mnie swędzialo). A jak posmaaruje to przechodzi? Bo przy chorej wątrobie nie przechodzi :tak:

Dziękuję kochane za ciepłe słowa:) dzisiaj pozwoliłam sobie nawet na mały spacerek i pełny obiad dla dzieci od 12 m-ca czyli zaszalałam:tak: codziennie jem te obiadki dla niemowlaków jutro może będę mogła przejść na bardziej stałe np chrupki kukurydziane:)
Ajako- prawda że dzidek duży? Lekarz mówi że wygląda jak 2 tygodnie "starszy" a może po prostu mam źle obliczony termin? Wcześniej wiedziałam tylko o nerkowych ale ostatnio (w lecie) robiłam badania i byłam czysta a tu znowu jakieś głazy:baffled: a o tym woreczku nie miałam wogóle pojęcia...wczoraj mnie znowu trochę bolało plus nerka zaczęła mnie męczyć ,ale przetrwałam..o jednej no-spie.
kasia_z- współczuję, kochana:( mnie po tej akcji swędzi wszystko lekko ale cholestaza to musi dopiero dawać w skórę:(
fiolet26- nie wiem jeszcze na 100% czy to chłopczyk, ale lekarz stwierdził, że daje sobie rękę uciąć że to będzie syn:) Tatuńcio trochę rozczarowany że nie jego wymarzona dziewczynka , ale i tak dumny jak paw;-)
Jutro jak się wygramolę odpowiedni wcześnie to muszę powtórzyć badania, dzisiaj obudziłam się łaskawie o 15 :baffled:

Dziewczyny!
Czy Was tez czasem pobolewa podbrzusze??? Mnie tak dziwnie kłuje, ściąga i gniecie szczególnie jak więcej pochodzę. Byłam niedawno u lekarza i ponoć wszystko jest OK ale trochę się martwię...
Czy to moze być z powodu powiększania sie macicy???

Sanya - uważaj na siebie, bo ty i maleństwo to teraz jedno....

M.C. - podbrzusze boli chyba nas wszystkie od czasu do czasu..., macica rośnie, wszystko powoli się rozciąga...więc jak najbardziej ma nas prawo boleć...

Sabion - reakcja rodziców zmieni się, ja jestem żywym przykładem tego. Jak powiedziałam moim rodzicom o ciąży to usłyszałam "chyba żartujesz..." i wielkie przerażenie w ich głosie... Potrzebowali ok. 2 tygodni żeby oswoić się z ta wiadomością ...i teraz jest jak najlepiej w porządku...dostaje rosołki, soczki, tata przy mnie nie pali,, itd... My zdecydowaliśmy się na slub po prpstu wcześniej aniżeli planowaliśmy..., ale z reontu mieszkania który miał być na jesień, zostały nici..., musimy jedynie wymienić podlogę..., bo to co jest nie nadaje się do dziecka.

Glowa do góry wszystko się poukłada...;-)

MC najprawdopodobniej macica rośnie i rozciągają się więzadła ją trzymające, ja też tak mam :tak:

M.C - ja też czasami czuje takie pobolewanie, kłucie - jak zadługo śpie na jednym boku albo jak mam aktywny dziń - ale lekarz też powiedzieł, że jest wporządku

Sanya - trzymaj się zdrowo. Obyś mogła bez bólu dotrwać do II trymestru. Główka do góry...

reklama
sanya- biedulko... mam nadzieję, że wszystko będzie w porządeczku! a zta dieta to nie zazdroszczę... długo to jeszcze potrwa:confused:

M.C- dziewczyny już wszystko napisały... kazda z nas ma czasami takie bóle... dzidziuś rośnie!

kkasilka- super, że mdłości zelżały:tak::tak: czas najwyższy:-) w końcu to juz drugi trymestr:-)

kasiu- rety.. życzę ci dużo zdrówka!!!

Do góry