reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

Czechow dzięki :-) A żeby tak w temacie było to zapomniałam podać rozmiaru buta, a ten Jessica ma całkiem spory jak na takie chucherko, bo 21 powoli robi się ciasne :-) Za to mój prawie trzylatek ma imponujący rozmiar buta 19 :-D No w porywach zdarza się, że 20 mu nie zleci :-p

Jedno wybiera się na modelkę suchotnika a drugie na męską wersję gejszy :-)

reklama
yyyhy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ale on tak od urodzenia 4kg 59 cm

jak miał 8 tygodni ważył 7 kg ... klops jakich mało
ale on nie jest gruby - on ma układ kostny po ojcu

Mojej kumpeli synek jak się urodził, ważył 4,5kg, jak miał 8 miesięcy już 12kg (też nie był gruby, tylko taki bardziej "nabity"). W wieku 18 miesięcy ważył 13kg. Wszystko wybiegał:-)

ładna waga :-) Fafla już widzę, że odkąd więcej się rusza, to się wyciągnęła wzdłuż, ale dalej pajaców podopinać nie mogę ;-)

To duzo waza wasze dzieciaczki, moja w porównaniu to chudzinka hihihi, a tez duza sie urodziła waga urodzeniowa to 4kg i 60cm długa a teraz 8,5kg i 74cm długa. Dla mnie i tak duzo przybrała bo jak wyszłam z zamkniecia we wrzesniu to mała warzyla 6kg

To duzo waza wasze dzieciaczki, moja w porównaniu to chudzinka hihihi, a tez duza sie urodziła waga urodzeniowa to 4kg i 60cm długa a teraz 8,5kg i 74cm długa. Dla mnie i tak duzo przybrała bo jak wyszłam z zamkniecia we wrzesniu to mała warzyla 6kg

Teraz przecież Julcia jest w dużo lepszych warunkach- w domku i jak sama widzisz-rozkwita jak kwiatuszek:-) Pewnie też sporo urośnie. Dzieci bardzo mocno odczuwają nasze emocje, nastawienie. Ty się teraz lepiej masz, jesteś spokojniejsza, więc ona też jest szczęśliwsza:tak:

Ja nie mam pojęcia ile te moje dziecie waży, ale będzie koło 11 kg- 11,5 kg. A wzrost ok. 80 cm. Zawsze był chudziutki, a teraz coś mu się przytyło. Udka zrobiły mu się grubiutkie ;) mam nadzieje, ze to wybiega :)

A my drobniutcy hahaha tzn. Antoś bo mama to wieloryb

waga urodzeniowa 3020g i 54cm
pomiary z dziś 8600g i 73 cm

ale pielęgniarka sprawdziła i mówi że ok Antoś jest proporcjonalny
więc w Top Model męskiej wersji może startować hehe

reklama
Do góry