reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

reklama
moja julcia wazy 8,5kg i 74cm nie wiem czy to duzo czy malo?

Spojrzałam na siatki centylowe: waga jest w 10 centylu, a wzrost między 50 a 75 centylem. To znaczy, że jest drobna (waży mniej niż jakieś 75% dzieci w swoim wieku) i długa (nieco wyższa niż ponad połowa dzieci w tym wieku). Ale to wszystko norma:-)
Mój Tymek mierzy niewiele więcej od Julci a waży ponad 10kg...:tak:

Wy tu chudzinki jeszcze nie widziałyście ;-) Jessica waży 7600, a wzrostu ma 78cm. Długa, a chudzielec :-) No, ale jak ma utyć jak non stop w ruchu jest, a z jedzeniem jest porażka :sorry2:

Wy tu chudzinki jeszcze nie widziałyście ;-) Jessica waży 7600, a wzrostu ma 78cm. Długa, a chudzielec :-) No, ale jak ma utyć jak non stop w ruchu jest, a z jedzeniem jest porażka :sorry2:

O kurcze to rzeczywiście glista - ale Ala Selowej chyba jeszcze drobniejsza.

Nie przejmuj się u nas jedzenie też jest traktowane jak trucizna:dry:

Ala Selowej to jest jak mój Oliś kiedyś ;-) Nadrobi w swoim czasie :-) Moja Młoda pewnie też, bo nie ma po kim być chuda. No chociaż ten nasz listonosz to szczupły jest ;-):-p A tak na poważnie to jak byłam mała też wiecznie miałam niedowagę, a teraz nie mogę się zbędnych kilogramów pozbyć ;-)

a D wczoraj ważony 9,5 kg urodzeniowa 4,5kg ;) czyli ma 5kg na plusie od urodzenia :)

waga urodzeniowa: 4500g , 59 cm długości
spadł w 2 dobie do : 4230g
jak miał 13dni : 4930g -
1 miesiąc i 22 dni - 6700g
2 miesiące 5 dni - 7200g - w klatce 44cm, obwód główki 41cm , 70cm długości
2 miesiące 25 dni - 7900g - w klatce 46cm, obwód główki 43cm, stópka 10,5cm i długość całkowita 73cm
3 miesiące - 8000g
4 miesiące 3 dni - 8370g
5 miesięcy i 5dni - 8500g - w klatce 47cm , obwód główki 45cm ,stópka 11cm
5 miesięcy i 23dni - długość 80cm
6 miesięcy i 15 dni - 8830g (cyc +obiadki)
9 miesięcy i 6dni - 9400g , długość 85cm
10 miesięcy i 4 dni -9500g , w klatce 50cm , obwód główki 48cm , stópka 13 cm

Ostatnia edycja:
reklama
Czechow dzięki :-) A żeby tak w temacie było to zapomniałam podać rozmiaru buta, a ten Jessica ma całkiem spory jak na takie chucherko, bo 21 powoli robi się ciasne :-) Za to mój prawie trzylatek ma imponujący rozmiar buta 19 :-D No w porywach zdarza się, że 20 mu nie zleci :-p

Do góry