reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

reklama
Witam się, ja tylko na chwilę podać wymiary które robiliśmy w poniedziałek.

Mikołaj
waga urodzeniowa: 3400 g i 55 cm
spadek po 1 dobie: 3300g
w dniu wypisu 2 doba: 3320g
waga w 8 tyg.: 5150g
2 miesiące i 14 dni: 5800g i 63 cm
3 miesiące i 24 dni: 6600g i 67 cm
4 miesiące i 24 dni: 6970g i 67,5 cm
7 miesięcy i 9 dni: 8400g i 72 cm, stopa 11 cm
8 miesięcy i 22 dni: 8950g, 75 cm, głowa 45 cm, klata 43 cm
10 miesięcy i 27 dni: 9700g, 78 cm, głowa 46 cm, klata 47 cm

No kolej na mojego giganta - wzrost 70 (10 centyl) waga 8.325 (troszkę powyżej 10 centyla). W ciągu miesiąca urosła 2 centymetry i przytyła całe 450 gram

Jejusiu, jaka Laura jest malutka i drobniutka:-) Księżniczka Ci rośnie:-)
No i sporo urosła przez ten miesiąc. U nas ostatnio było 1,5cm/2 mies.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Przepraszam ale coś mi się wcisnęło i edytowałam twój post a chciałam tylko napisać że - starsza była w 90 centylu :-)

Nie ma problemu-potwierdzam, że to moje słowa:tak:

Niezła rozbieżność między dziewczynkami.A tak w ogóle Twoja starsza córa to już duża dziewuszka:-) I ładniutka. Fajne zdjęcie siostrzyczek wrzuciłaś do galerii:-) Czy osóbka w wieku Twojej starszej pomaga jakoś przy młodszym rodzeństwie? Tzn zastanawiam się, czy tak małe dziecko może już jakoś pomóc?

Dziękuje.

Pewnie że pomaga - i pampersiaka wyrzuci i coś przyniesie i pobawi się i przypilnuje. I wycałuje tak że mała się przydusza ;-)

Na początku nie zmuszaliśmy jej a ona nie była taka chętna ale teraz to sama pierwsza do niej biegnie - denerwuje się tylko ja Laura coś jej psuje albo gryzie albo zabiera co u małych dzieci jest dość częste.

Jak na razie to jest książkowa starsza siostra. Nie myślałam że tak dobrze pójdzie i że nie będzie o nią zazdrosna.

reklama
No to pięknie Wam się udało:-) Gratuluję:-) Fajnie, ja się zastanawiam, jaka jest "najlepsza" tzn. najbardziej optymalna różnica wieku między dzieciaczkami i dlatego wypytuję:tak:
A teraz kończę i nie zaśmiecam już wątku;-)

P.S. Nie mogłam się powstrzymać-cudnie Wam się udało z datami urodzin dziewuszek:-D:-D:-D

Do góry