reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

Marysia
- przy urodzeniu: 3,2 kg (3 kg przy wypisie) i 53 cm;
- na roczek: 9 kg, a wzrostu nie umiem zmierzyć, ale ubranka nosi: bluzeczki 74-80, spodenki 80, pieluszki pampersy 4 już ciasne trochę.

reklama
Tymuś:
waga urodzeniowa 3000gr, wzrost 54cm
11,5mies waga 10600, wzrost 79 cm
pieluchy 4+
rozmiar kapci 20, zimowych 21
obwód główki 47cm
:-)

Ano podobno:-) Wzrost ma między 75 a 90 centylem:tak:Tylko jak zapytałam lekarki po kim on taki wysoki jest, bo my tacy średni jesteśmy, to stwierdziła, że mutacja;-)

Czechow, podziwiam to uzębienie Laury:tak:Może wrzucisz jakąś fotkę z cyklu:"jak wygląda dziecko z ząbkami", bo ja już nie pamiętam:-)U mojego Tymcia najbardziej widoczne są dwójki na dole, jedyneczki wystaje kilka milimetrów, a dwójki się przebiły dopiero. Więc u nas uśmiech bardzo "dziąsełkowy"jeszcze:-)

Bartuś
waga ur.2600
wzrost 52
teraz na rok ma
waga 10400
wzrost 77
nosimy ubranka na 80-86
a rozmiar bucika to 20-21
jak narazie ząbków posiadamy 7

my jak zwykle wielkoludy ;-)

na 12,5 m-ca:

waga: 11,8 kg
wzrost: 84 cm
zęby: 8 sztuk ... czwórki w natarciu ;-)
buciki: 22 :szok:
ubranka: 86-92

reklama
Do góry