reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

No i stało się...Mały ślini się na potęgę, jest strasznie marudny, budzi się bez powodu i ssie piąstkę... Ledwo zaczął mi przesypiać prawie całą noc a tu zaczyna się ząbkowanie :sorry2:

Raczej niekoniecznie... To również objawy skoku rozwojowego.

reklama
U na też już ładne noce były, co prawda nie przesypiał całych, ale ten pierwszy sen miał już 6-7 godzin, więc super, teraz przez tą chorobę niestety wszystko poszło się ..... ciekawe co będzie jak wyzdrowieje, może znów będzie tak fajnie spał.

U nas piąstki czasami obie w buzi, no i rękawki i bodziaki zmieniam co 2 godziny, bo mokre od razu, co z tego, że założę śliniak, jak on nie obejmuje rąk, które zaraz i tak są mokre.

U nas piąstki czasami obie w buzi, no i rękawki i bodziaki zmieniam co 2 godziny, bo mokre od razu, co z tego, że założę śliniak, jak on nie obejmuje rąk, które zaraz i tak są mokre.

A już miałam pytać na forum czy tylko jak tak mam :-D Właśnie dzisiaj śliniak założyłam po raz pierwszy, ale już widzę, że wiele nie daje. Za to zwodowane są i kocyk i pieluszkę tetrową i każde założone ubranko.

U mnie też tak było i okazało się że to ząbki idą :)
i mamy przestój w wadze... 6090 a dwa tygodnie temu 5980, i wczoraj po ważeniu zrobił meeega kupę więc chyba te 100 przyrostu wydalił

Ostatnia edycja:
Rtyska, Twój synek ma już zęby?? Już wyszły? Bo u nas ślinienie się trwa już jakieś 2, 3 tygodnie. Kilka dni temu doszlo mega marudzennie...

U mnie tez Marika no stopmokra, a ja tylko chodze i ja przebieram :) Jej ulubiona zabawa to plucie na wszystko i na wszystkich w kolo :)

Ostatnio tez non stop pchala rece, marudzila i wogole wiec myslalam ze to zeby ale teraz jest znowu ok. Tzn nadal pcha rece ale nie marudzi. W piatek idziemy do lekarza na szczepienie wiec nasz pan doktor zajrzy w buzke i sie okaze :)

Ale czytalam w jakies ksiazce ze wlasnie w tym wieku dziecko wszystko "poznaje" buzia :) Wiec co do raczki to do buzi, i ze to przejdzie:)

U nas też wszystko mokre bo tak slini i daje piąstki do buzi ale podejrzewam ząbki bo nawet płacze "ała" i jak posmaruję jej DENTINOX to momentalnie się uspokaja i zasypia.

Ja byłam wczoraj na szczepieniu, nawet nie mówiłam o ślinieniu bo to że się dziecko ślini to normalne, poznaje rączki, ma je w buzi to ślinianki idą w ruch. Tym bardziej że mój nie marudzi, jest mega spokojny, kochany, śpi całą noc... Ale WSZYSTKO co się pojawi przed oczami ląduje w buzi z głośnymi westchnieniami, mruczeniem... Pediatra sprawdzała czy nie ma pleśniawek a on jej te palce "gryzł" i nie bardzo chciał otworzyć, jak się udało to powiedziała że ząbki idą, że jeszcze nie czuć ale wyjdą w najbliższym czasie i żeby już zaopatrzyć się w żel, i pokazywała mi takie białe i twarde bod cieniuteńką skórką dziąsła.

No właśnie ja się tak przyjrzałam i chyba wypatrzyłam, że dziąsło na górze pod lewą jedynką jest jaśniejsze, taka właśnie kreseczka biała jakby tam była. A potem przyuważyłam, że rączki lądują właśnie w tym miejscu. Nic. Musze czekać. Jak zęby to się w końcu pokażą. Podobno to sprawa genetyczna, a ja własnie w 4 miesiącu miałam pierwsze ząbki.

reklama
a ja mam nadzieję, że mojemu synkowi ząbki wyjdą dopiero ja przestanę karmić piersią :)

Do góry