reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

Wiem, że wcześnie ale na to chyba nie ma reguły. Dzisiaj byłam w przychodni żeby się upewnić i lekarz mi powiedział nie dość że mały ząbkuje to jeszcze na dodatek nie jeden nie dwa nawet nie trzy ząbki a cztery idą (górne i dolne kły!):szok: Podobno najboleśniejsze jeśli się pojawią jako pierwsze i podobno rzadko się zdarza że wszystkie cztery na raz się wyrzynają :no: Normalnie załamka. Mały dostawał dziś w nocy histerii jakiejś i nic nie pomagało, w ogóle nie spał (dopiero na spacerku troszkę pospał), mnie już oczy lecą... Kupiłam jakiś nowy preparat przeciwbólowy dla ząbkujących i zobaczymy (mam w pogotowiu dzban kawy) trzeba przetrwać to jakoś :sorry:

reklama
U Dawidka idą dwa dolne ząbki naraz... Jest marudny ale nie aż tak bardzo... Sama jestem zdziwiona bo myślałam że będzie gorzej :) W sumie jeszcze wszystko przed nami ;)

Paulinko u nas wylazła dolna jedynka.....nie było też tragedii, ale wszystko lądowało w buzi, i coś mi się wydaje że idzie kolejny....

Amerie u mnie dokładnie tak samo :) Wszystko idzie do buźki, jest przeżute i wyślinione z każdej strony :D Ale żadna zabawka czy gryzak nie przebije mamusinych palców :D A zauważyłam ze strasznie lubi kiedy owijam palec w pieluszkę tetrową i wkłądam mu ją do buzi. On wtedy ją wyślini i ssie swoją ślinę :D Ja w tym czasie delikatnie mu masuje dziąsełka tą pieluszką :) Może tak siedzieć bardzo długi czas :)

Paulinka u mnie identycznie!!! Na dodatek strasznie wkurza się jak ma coś w buzi i to mu wypadnie...Ale ja nie widzę, żadnego ząbka, ani spulchnionego dziąsęlka.

aduska - hehe no to nasz Szkraby mają podobnie :D Dawidek też... Chwyta zabawkę (zadowolony z sukcesu) później w pełen napięcia i skupienia trafia do buzi po czym tak jest zafascynowany ssaniem ze zapomina trzymać zabawkę i wypada... No i nerwy są... oj są :D

Aduska, moj się ślini od ponad miesiąca, pcha rączki i wszystko co popadnie do buzi, a zębów jak nie było tak nie ma. I ja i mąż mieliśmy zęby dopiero w 7 miesiącu, więc najwyraźniej jeszcze odrobina szaleństwa przed naszym brzdącem.

Dziewczyny a mojemy Krzysiowi od miesiąca wychodzi ząbek...trzonowy:szok:
Byłam z tym u lekarki a ta stwierdziła że mamy czekać narazie na jedynki, a trzonowy całkiem wyjdzie po nich...
Też ładuje wszystko do buzi, ale nie jest jakoś specjalnie marudny.

reklama
witam po długiej nieobecności widze temat ząbków mojej żabie już jedynka wyszła górna i reszta się jej pcha ale okropnie marudzi do tego już siada i jak coś chce to krzyczy mama eeeeeeeeeeeeeeeee mam mam eeeeeeeeeeeee i tak w kółko albo ać ać pać sama przekręca się na wszystkie strony byłam z nią u lekarza bo myślałam ,że za szybko się rozwija a pani doktor powiedziała ,że nie mam się czym martwić bo ona sama w końcu wychamuje ;)

Do góry