reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

agatakat, sami ci zaoferowali pobranie krwi? Czy jakos wymusilas? Bo ja bym chciala zeby mi sprawdzili czy nie mam anemii i w ogole, ale pewnie jak zwykle sie wykreca.. nie mowiac o tym, ze dzis Julek ma 2 miesiace.. a ja ciagle nie mialam mojej kontroli poporodowej.

reklama
elzu wymusilam :) dostalam skierowanie na wszystko co mozliwe i 3 flaszki ze mnie wygiagneli + skierowanie na rozszezone badanie moczu w szpitalu. juz to wszystko zalatwilam i mam nadzieje ze wyniki przyjda do mojego gp zanim bede miec wizyte. a probowalas sie sama umowic na ta wizyte?
co do anemi to moja gp powiedziala mi ze po oczach nie widac zebym miala anemie.. no bez komentarza, przeciez to wiadomo ze nawet najlepsze okazy zdrowia moga miec anemie ;) anemia wcale nie znacyz ze czlowiek musi byc chudziutki

ale i tak najlepsza historie dzisiaj uslyszalam od kolezanki, poszla do gp bo sie zle czula, a ten jej mowi ze nie moze jej dac zadnych tabletek bo ona mu wyglada na ciaze ;) w zyciu kobietki nie widzial na oczy i nie robiac badan skad moze to wiedziec..

cos mi sie wydaje ze niezli jasnowidze z tych gp :D

agatakat, mialam niby wizyte na poniedzialek przed swietami ale nie wiedzialam o niej bo nie dostalam listu, w piatek przed tym zadzwonili od lekrza i mowia ze tej wizyty w poniedzialek jednak nie bedzie i dadza mi znac kiedy mam przyjsc (bylam zdziwiona bo nie wiedzialam ze miala w ogole byc wizyta), po swietach dzwonilismy zapytac co z wizyta moja i malego (bo juz minelo 8tyg), to umowili malego.. a mnie dalej nie, a jak tam bylam to zapomnialam zapytac bo on plakal po szczepieniu i chcialam szybko isc do domku.. Mysle ze sie wybiore na spacer w pon i zapytam. Lepiej zawsze isc osobiscie bo przez tel o sie czyms wykreca ze sa busy albo cos. A jak wymusilas badania? :)

elzu powiem Ci ze ja tez jeszcze nie mialam tej mojeje wizyty 8 tygodni po czy kiedy tam powinno byc, bo nam przelozyli i SZCZEPIENIE tez przelozyli, czym mnie wkurzyli bo teraz wszystkie szczepienia Amanda bedzie musiala brac z 2 tygodniowym opoznieniem :( (musi byc 4 tygodnie przerwy miedzy szczepieniami)
co do badania krwiii to szczeze mowiac poszlam na wizyte razem z T. bo sie zle czulam i to on tam sie tak pieklil zeby mi caly zestaw badan zrobila :p

Nie wiem czy to jest prawda ale z tego co słyszałam to nasi wspaniali GP to nie są 100% lekarze... Większość z nich ma pokończone tylko kursy medyczne upoważniające do leczenia profilaktycznego... Jak nie maja pewności co Ci jest to wysyłają na badania albo zbywają jakimś antybiotykiem który napewno na coś pomoże...

A tak wogóle to czy którejś z was udało się wydębić skierowanie do pediatry? Mogłabym iść do zielonej przychodni ale tam każdorazowo trzeba zapłacić 60 funtów co jest dla mnie lekką przesadą bo przecież jedna wizyta nie wystarcza a ja w lotka jeszcze nie wygrałam... Ale jak mi się nie uda dostać tego skierowania to nie będę miała wyjścia zdrowie dziecka jest najważniejsze... Może macie jakiś pomysł jak przekonać GP? Jakich argumentów użyć... Ostatnio usłyszałam że jeśli mały nie ma jakiś widocznych odchyleń to konsultacja nie jest potrzebna!!! Witamine D3 też z polski ściągałam bo tu przecież nie ma... (położna mi powiedziała że nie podają D3 gdyż mają nadzieję że słońce wystarczy... w anglii... słońce... dobry dowcip)...

Ostatnia edycja:
tist ja sie pary razy widzialam z pediatra, w spzitalu po porodzie dwa razy rozni pediatrzy ja badali, a potem w pierwszym tyg pojechalismy na takie emergency w weekend bo harczala i tez udalo sie pediatre dorwac. na szczepienie jak pojdziemy bede sie domagac zeby jej dokladnie bioderka sprawdzila :) powiem ze ja jak bylam mala to jezdzilam do ortopedy ze swoimi nogami, co jest prawda. u usg az tak bardzo sie nie bede domagac, bo uwazam ze sprawdzenie reczne (o ile robi to wykwalifikowana osoba a nie rzeznik hehe) nie jest duzo gorsze od usg.

oo moja Rybka wlasnie zasnela sama w lozeczku bez smoczka ;)

hej dziewczyny! doczekalam sie wreszcie i moje dziecko nauczylo sie przekrecac z brzuszka na plecki ;)

wczoraj przed kapiela 3 razy tak zrobila i dzisiaj podczas zabawy na macie z tata 2 razy :))

W szpitalu małego też pediatra badał, ale później to już nie... Jak pojadę na szczepienie to spróbuję coś zawalczyć...

reklama
A moja na odwrót - oduczyła się przekręcać i nie chce łużej niż minuta leżeć na brzuszku, chyba jakiś skok rozwojowy bo marudzi nam i nic jej się nie podoba, a w czw szczepienie pierwsze

Do góry