reklama
Elzu
Fanka BB :)
A nasz Julek w ogole sie nie obraca.. i tez nie lubi byc na brzuszku, na poczatku dawalam mu lezec prawie caly czas na plecki.. ale od kilku dni klade go jak najczesciej na brzuszek chociaz na chwilke, mam nadzieje, ze polubi..
Wczoraj zaczal zwracac uwage na swiecaca zabawke i probowal ja raczka dotykac, kilka razy ja przewrocil i kilka razy zlapal za wystajaca czesc, a na macie, tez ma jedna ulubiona zabawke, ktora czasami uda mu sie chwycic i czesto szturcha (nie wiem ile razy specjalnie, a ile przypadkiem). Jak cos mu sie pokazuje to sie za tym ladnie oglada.. ale nie reaguje jeszcze na dzwiek tak zeby sie obracac jak cos slyszy, ze np ma glowke na prawo, a po lewej zaczne grzechotac.. ale jak spi i jest nagle cos glosno (np glosne kaszlniecie) to potrafi az sie zerwac z raczkami do gory..
Wczoraj zaczal zwracac uwage na swiecaca zabawke i probowal ja raczka dotykac, kilka razy ja przewrocil i kilka razy zlapal za wystajaca czesc, a na macie, tez ma jedna ulubiona zabawke, ktora czasami uda mu sie chwycic i czesto szturcha (nie wiem ile razy specjalnie, a ile przypadkiem). Jak cos mu sie pokazuje to sie za tym ladnie oglada.. ale nie reaguje jeszcze na dzwiek tak zeby sie obracac jak cos slyszy, ze np ma glowke na prawo, a po lewej zaczne grzechotac.. ale jak spi i jest nagle cos glosno (np glosne kaszlniecie) to potrafi az sie zerwac z raczkami do gory..
Ostatnia edycja:
edytka84
Fanka BB :)
to odruch Moro.. ale jak spi i jest nagle cos glosno (np glosne kaszlniecie) to potrafi az sie zerwac z raczkami do gory..
tist
Zaciekawiona BB
Mój malec uśmiecha się do zabawek z mobilu nad łóżeczkiem i żyrafy którą ma na macie... Ładnie podąża wzrokiem za zabawkami, mamą i tatą. Na dźwięki reaguje ale żeby obrócił główkę to nie bardzo. Dzisiaj położyłam go na brzuszku i ku mojemu zaskoczeniu znów zaczął się przewracać na plecki... Przewracałam go kilka razy na brzunio ale on i tak miał własną koncepcje leżenia :-)
tist
Zaciekawiona BB
Muszę coś wymyślić bo niestety jak widać na zdjątku mały cały czas trzyma główkę na prawej stronie... Kombinuje jak koń pod górę żeby nie miał płaskogłowia, podkładałam mu pieluchę pod główkę, kładłam na boczku i podkładałam wałeczek już kończą mi się pomysły i jedyne wyjście to kłaść go na brzusiu (ale on tego nie lubi) może ma któraś z was jakiś pomysł?
Mój mały też ulubioną pozycję ma właśnie na prawym boku i już ma niestety odkształconą główkę...Próbujemy ile wlezie i co się da i za każdym razem jak zaśnie obracam na drugą stronę,a jak tylko w jakiś sposób podczas snu mu zablokuję prawy boczek budzi się z wielkim krzykiem ;/
na brzuszku leży góra pół godziny-zawsze go kładę parę minut po jedzeniu...ale jakoś efektów poprawy odkształcenia nie widzę :/
Macie właśnie jakieś pomysły co z tym zrobić??
na brzuszku leży góra pół godziny-zawsze go kładę parę minut po jedzeniu...ale jakoś efektów poprawy odkształcenia nie widzę :/
tist
Zaciekawiona BB
efinka mój malec też ma już delikatny placuszek na główce :-( Szukałam dzisiaj jakiegoś rozwiązania i znalazłam to Clevamamma Memory Foam Pillow - Smyths Toy Shop
Jutro pojadę do tego sklepu i się zobaczy czy to zadziała
Jutro pojadę do tego sklepu i się zobaczy czy to zadziała
reklama
A próbowałaś połozyć go odwrotnie w łóżeczku? Mnie też wszyscy wmawiali, że moje dziecko ma jakiś problem, bo zawsze śpi obrócony na prawy policzek. Do czasu aż go nie położyłam spać po drugiej stronie łóżeczka i zaczął się obracać na lewy policzek. Wyszło na to, że moje dziecko lubi spać z buzią w stronę ściany... Moze u Ciebie ta sama sytuacja?
Podziel się: