reklama
My już po wizycie. Na szczęście wszystko w porządku. Osłuchowo czysta, gardełko ładne :-). Po prostu musi ograniczyć krzyki :-
). A ostatnio się to jej często zdarza w dodatku nauczyła się piszczeć i to też może dlatego. Zaliczyłyśmy też spacer i jak Mała zasneła o 12.50 tak śpi do teraz. Już dawno się jej taka drzemka dzienna nie zdarzyła. Chyba musimy częściej chodzić to lekarza :-)
). A ostatnio się to jej często zdarza w dodatku nauczyła się piszczeć i to też może dlatego. Zaliczyłyśmy też spacer i jak Mała zasneła o 12.50 tak śpi do teraz. Już dawno się jej taka drzemka dzienna nie zdarzyła. Chyba musimy częściej chodzić to lekarza :-)
My też już po wizycie u pediatry i szczepieniu na żółtaczkę-za miesiąc szczepienie 5 w 1...
Z małym wszystko ok :-)
Waży niecałe 5kg,czyli od wyjścia ze szpitala przybrał 2kg :-)
Mierzy około 57cm,a jak się urodził miał 50,więc ładnie sobie podrósł :-)
Na te krosteczki dostał maść,którą mam cienko na noc nakładać przez 5 dni-mam nadzieję,że pomoże...być może to skaza białkowa jeśli nie zwykłe uczulenie :-(
Jednak jestem dobrej myśli mimo wszystko;-)
Po za tym mały dzielnie wszystko zniósł i jestem z niego dumna
Poza tym mały od kilku dni ciągle się uśmiecha i nawet dźwięki przy tym wydaje
Zaczął też " rozmawiać" ze mną-fajnie jak widać postępy z dnia na dzień dosłownie
Z małym wszystko ok :-)
Waży niecałe 5kg,czyli od wyjścia ze szpitala przybrał 2kg :-)
Mierzy około 57cm,a jak się urodził miał 50,więc ładnie sobie podrósł :-)
Na te krosteczki dostał maść,którą mam cienko na noc nakładać przez 5 dni-mam nadzieję,że pomoże...być może to skaza białkowa jeśli nie zwykłe uczulenie :-(
Jednak jestem dobrej myśli mimo wszystko;-)
Po za tym mały dzielnie wszystko zniósł i jestem z niego dumna
Poza tym mały od kilku dni ciągle się uśmiecha i nawet dźwięki przy tym wydaje
Zaczął też " rozmawiać" ze mną-fajnie jak widać postępy z dnia na dzień dosłownie
tist
Zaciekawiona BB
Witam wszystkie mamusie!!!
Mam pytanko... Czy któraś z was mieszka może w UK?
Moje słoneczko ma już 6 tygodni i powinnam zabrać go na pierwsze szczepienie... Niestety nie otrzymałam jeszcze listownego powiadomienia o terminie... Chciałam też udać się do pediatry ale tu trzeba skierowanie od GP (lekarza rodzinnego) a ten twierdzi że taka wizyta nie jest potrzebna... Normalnie załamka... Czy taka znieczulica w stosunku do dzieci to normalka w tym kraju? Wiem jak traktują dorosłych ale że dzieci?!
Mam pytanko... Czy któraś z was mieszka może w UK?
Moje słoneczko ma już 6 tygodni i powinnam zabrać go na pierwsze szczepienie... Niestety nie otrzymałam jeszcze listownego powiadomienia o terminie... Chciałam też udać się do pediatry ale tu trzeba skierowanie od GP (lekarza rodzinnego) a ten twierdzi że taka wizyta nie jest potrzebna... Normalnie załamka... Czy taka znieczulica w stosunku do dzieci to normalka w tym kraju? Wiem jak traktują dorosłych ale że dzieci?!
W uk powinno sie isc na pierwsza wizyte do lekarza w 6 tygodniu a w 8 tygodniu jest pierwsze szczepienie. Bardzo czesto bywa tak ze lekarze zostawiaja wszystko na jedna wizyte czyli na ta w 8 tygodniu. Powinnas dostac list od swojego GP (jesli zarejestrowalas dziecko). Jesli do 7 tygodnia nic nie dostaniesz to powinnas zadzwonic do swojej przychodni. Jestem w podobnej sytuacji ale wczoraj wlasnie dzwonilam do przychodni i wlasnie to mi powiedzieli. Powodzenia!
Musisz zarejestrowac dziecko do tej praktyki lekarskiej,gdzie Ty jesteś zarejestrowana. A tutaj o wszystkim listownie powiadamiają. Ja np już tydz temu dostałam zawiadomienie,że 18 stycznia (wtedy mała bedzie miała dokładnie 6 tyg) mam się z nią zgłosić do szpitala do pediatry. List dostałam ze szpitala w którym rodziłam.
reklama
agatakat
Fanka BB :)
ja tez z uk, tylko ze ja zadnego listu nie dostalam, musialam sama umawiac wizyte. 6 tygodni po umawia sie mama na sprawdzenie a 8 tygodni po dzidzius na sprawdzenie + szczepienie. u mnie w przychodni wszystko naraz zalatwiaja 8 tygodni po. nie zawsze sie otrzymuje listy!! ja bylam w przychodni i pytalam czy cos dostaniemy to powiedzieli mi ze musze sama dzwoni i umawiac tylko powiedziec na co ta wizyta, bo wtedy wizyta z gp i pielegniarka! umuwilam juz dawno na 7 stycznia wtedy dokladnie beda 2 miesiace
Podziel się: