reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

reklama
My już po wizycie. Na szczęście wszystko w porządku. Osłuchowo czysta, gardełko ładne :-). Po prostu musi ograniczyć krzyki :-
). A ostatnio się to jej często zdarza w dodatku nauczyła się piszczeć i to też może dlatego. Zaliczyłyśmy też spacer i jak Mała zasneła o 12.50 tak śpi do teraz. Już dawno się jej taka drzemka dzienna nie zdarzyła. Chyba musimy częściej chodzić to lekarza :-)

My też już po wizycie u pediatry i szczepieniu na żółtaczkę-za miesiąc szczepienie 5 w 1...
Z małym wszystko ok :-)
Waży niecałe 5kg,czyli od wyjścia ze szpitala przybrał 2kg :-)
Mierzy około 57cm,a jak się urodził miał 50,więc ładnie sobie podrósł :-)
Na te krosteczki dostał maść,którą mam cienko na noc nakładać przez 5 dni-mam nadzieję,że pomoże...być może to skaza białkowa jeśli nie zwykłe uczulenie :-(
Jednak jestem dobrej myśli mimo wszystko;-)
Po za tym mały dzielnie wszystko zniósł i jestem z niego dumna :tak:

Poza tym mały od kilku dni ciągle się uśmiecha i nawet dźwięki przy tym wydaje:-D
Zaczął też " rozmawiać" ze mną-fajnie jak widać postępy z dnia na dzień dosłownie:tak:

Witam wszystkie mamusie!!! :happy2:
Mam pytanko... Czy któraś z was mieszka może w UK?
Moje słoneczko ma już 6 tygodni i powinnam zabrać go na pierwsze szczepienie... Niestety nie otrzymałam jeszcze listownego powiadomienia o terminie... :wściekła/y:Chciałam też udać się do pediatry ale tu trzeba skierowanie od GP (lekarza rodzinnego) a ten twierdzi że taka wizyta nie jest potrzebna...:confused: Normalnie załamka... Czy taka znieczulica w stosunku do dzieci to normalka w tym kraju?:baffled: Wiem jak traktują dorosłych ale że dzieci?!:szok:

W uk powinno sie isc na pierwsza wizyte do lekarza w 6 tygodniu a w 8 tygodniu jest pierwsze szczepienie. Bardzo czesto bywa tak ze lekarze zostawiaja wszystko na jedna wizyte czyli na ta w 8 tygodniu. Powinnas dostac list od swojego GP (jesli zarejestrowalas dziecko). Jesli do 7 tygodnia nic nie dostaniesz to powinnas zadzwonic do swojej przychodni. Jestem w podobnej sytuacji ale wczoraj wlasnie dzwonilam do przychodni i wlasnie to mi powiedzieli. Powodzenia!

Musisz zarejestrowac dziecko do tej praktyki lekarskiej,gdzie Ty jesteś zarejestrowana. A tutaj o wszystkim listownie powiadamiają. Ja np już tydz temu dostałam zawiadomienie,że 18 stycznia (wtedy mała bedzie miała dokładnie 6 tyg) mam się z nią zgłosić do szpitala do pediatry. List dostałam ze szpitala w którym rodziłam.

tist, ja jestem w UK, czekalam na termin i dzisiaj do mnie zadzwonili wreszcie (u nas mieli opoznienia z powodu swiat). Idziemy do GP dzisiaj, Julek skonczy 8tyg w niedziele. Nie zapytalam czy od razu zaszczepia dzisiaj ale mysle, ze tak.

U mnie też żadnych szczepień jeszcze nie było, czekamy aż bilirubina spadnie, w poniedziałek było 60, czekamy aż będzie poniżej 15

reklama
ja tez z uk, tylko ze ja zadnego listu nie dostalam, musialam sama umawiac wizyte. 6 tygodni po umawia sie mama na sprawdzenie a 8 tygodni po dzidzius na sprawdzenie + szczepienie. u mnie w przychodni wszystko naraz zalatwiaja 8 tygodni po. nie zawsze sie otrzymuje listy!! ja bylam w przychodni i pytalam czy cos dostaniemy to powiedzieli mi ze musze sama dzwoni i umawiac tylko powiedziec na co ta wizyta, bo wtedy wizyta z gp i pielegniarka! umuwilam juz dawno na 7 stycznia wtedy dokladnie beda 2 miesiace

Do góry