reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

reklama
anbar,aduska-Przekładaliśmy go w łóżeczku na drugą stronę i niestety to nic nie dało,bo tak czy siak główka jest na prawo najczęściej ułożona -tak jak on lubi właśnie :/
Staram mu się ciągle przekładać jak tylko zaśnie na drugi boczek,a z tyłu robię mu blokadę i w rezultacie albo go budzę albo po chwili wielki krzyk...
Niby mówią,że główka jest tak plastyczna,że wszystko da się zniwelować jak mały będzie ciut większy,ale czy to prawda???
Nie chciałabym mu krzywdy zrobić i by miał w przyszłości do mnie pretensje,że nie dopilowałam :/

hej, Nasza Malutka wazy 5,340 i ma 57,5 cm przy urodzeniu 48 i 3,340 :)

elzu
a jak tam Twoj dwu miesiecnzy maluszek ? :)

anbar,aduska-Przekładaliśmy go w łóżeczku na drugą stronę i niestety to nic nie dało,bo tak czy siak główka jest na prawo najczęściej ułożona -tak jak on lubi właśnie :/

No to może warto się wybrac do neurologa i zbadać napięcie mięśniowe. Obracanie główki w tylko jedną stronę jest często objawem tego problemu.

U mnie też prawa. Neurolog badał małą i wszystko jest ok. Po prostu w ciągu dnia gadam do niej tylko z lewej strony, nawet karmię tylko na tą stronę żeby miała główkę do mnie (ale ja butelkowa to z tym mam łatwiej...) hmm śpi w prawo w dzień w lewo czyli wydaje mi się, że może być. Za dwa dni mam szczepienie to jeszcze podpytam.

No to może warto się wybrac do neurologa i zbadać napięcie mięśniowe. Obracanie główki w tylko jedną stronę jest często objawem tego problemu.
Na ostatniej wizycie u pediatry powiedziano nam,że jeśli mały do następnej wizyty nadal będzie "preferował" tylko jeden boczek do spania to wyśle nas na rehabilitacje...
Dziś znów zmieniamy mu stronę spania w łóżeczku i zobaczymy czy coś się zmieni...
Mam jednak nadzieję,że to nie są żadne problemy neurologiczne jak mówisz :-(

Na ostatniej wizycie u pediatry powiedziano nam,że jeśli mały do następnej wizyty nadal będzie "preferował" tylko jeden boczek do spania to wyśle nas na rehabilitacje...
Dziś znów zmieniamy mu stronę spania w łóżeczku i zobaczymy czy coś się zmieni...
Mam jednak nadzieję,że to nie są żadne problemy neurologiczne jak mówisz :-(

Nie są to żadne poważne problemy o podłożu neurologicznym, tylko tak się składa, ze neurolog najwięcej się zna na napięciach mięśniowych. Wpisz sobie w google i poczytaj co to jest, zobaczysz, że na dłuższą metę nic poważnego. I wasz pediatra, chociaż może nie użył tej nazwy, podejrzewa to samo, bo to się wyrównuje właśnie odpowiednią rehabilitacją.

A ja się przejęlam że moja Wiktorka też lubi jeden bok i ziś nie ma bata albo spanie inaczej albo nie i się mi poddała :-) dziś sukces zobaczymy co dalej, a i stronę spania zmieniam i też ok, ogólnie dziś dzień do udanych - pobudka po 7g o 6, potem o 11, spanie potem od 16-19, jedzenie kąpiel, jedzenie i śpi od 20.30 ciekawe tylko jaka noc

reklama
A mój nie chce ostatnio leżeć na boku tylko na pleckach i muszę go podbierać bo boję się że jak mu sie cofnie, uleje to się zakrztusi

Do góry