reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

U mnie dzisiaj w nocy po karmieniu ok 3 mały wcale nie myślał o spaniu :tak: zasnął dopiero dobrze po 4 ,a bardziej przed 5 :tak:
Faktycznie w ciągu dnia wczoraj trochę więcej posypiał-najpierw po wietrzeniu pokoju zasnął,a później jak mąż z nim wyszedł na 10minut na dwór-świeże powietrze działa jak usypiacz :-)

reklama
dziewczyny czy Wasze maleństwa też zanim zasną to machają rączkami, nóżkami i wydają różne dziwne dźwieki? :)

u mnie przed nocnym długim snem tak robi i trwa to jakąś godzinkę a później smacznie zasypia, ale nie wiem czy to normalne

Mój jak zacznie machać rączkami i nogami przed zaśnięciem, to na ogoł nici z szybkiego zaśnięcia. Wyciszenie u niego polega m.in na tym, że leży spokojnie.

Mój Maciuś zachowuje się podobnie jak synek anbar :) Jeśli zaczyna machać rączkami i nóżkami to zaczyna swoje harce, które trwają z godzine, nawet dwie i raczej nici wtedy z zaśnięcia :)

A ja byłam dziś na pierwszej wizycie u pediatry bo Mały skończył miesiąc. Przytył ładnie, waży 6100g (urodził się z wagą 4440g) i urósł 4 cm :)

Od wczoraj u Małej zauważyłam chrypkę. Nie wiem czy złapała jakieś choróbsko czy to może jakieś nadwyrężenie strun głosowych w związku z tym że ostatnio bardzo dużo dźwięków z siebie wydobywa. Najgorzej było wczoraj po kąpieli bo nam się strasznie rozdarła- pierwszy raz tak bardzo i wtedy rzeczywiście miała straszny głosik. Zapisałam ją dziś do lekarza. Oby to nie coś poważnego!!!

reklama
Od wczoraj u Małej zauważyłam chrypkę. Nie wiem czy złapała jakieś choróbsko czy to może jakieś nadwyrężenie strun głosowych w związku z tym że ostatnio bardzo dużo dźwięków z siebie wydobywa. Najgorzej było wczoraj po kąpieli bo nam się strasznie rozdarła- pierwszy raz tak bardzo i wtedy rzeczywiście miała straszny głosik. Zapisałam ją dziś do lekarza. Oby to nie coś poważnego!!!

U nas w kolejności najpierw był katarek, potem doszła chrypka, delikatny kaszel i gorączka.......tylko w dupince ma 38, więc to nie jest gorączka ani na grypę ani na nic innego, więc dalej jestem w punkcie wyjścia......

Do góry