reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

wlasnie dlatego mamy 3 bo sa dluzsze na plecy i kupka nie wychodzi, w 2 byla na plecach

a i jeszcze uzywamy pampers super-dry a nie new-baby, osobiscie bardziej te lubie bo sa miekksze

reklama
My używamy pampersów 2, ostatnio zakupiłam huggies ale uważam że są beznadziejne... :/ a ja kupiłam 90szt, eh jakoś je przemęczymy.

Danielek wczoraj leżał sobie na brzuszku i tak jakoś się odepchnął że wylądował na pleckach:szok:, połozyłam go spowrotem na brzuszek a on znowu to samo. Wiem, że pewnie nie robi tego świadomie bo ma na to jeszcze czas ale teraz to muszę go bardziej pilnować i już nawet na naszym wielkim łóżku nie zostawiać samego. Ostrożności nigdy za wiele. Rozmawiam z maluszkiem najczęściej rano, on sobie do mnie guga i słodko się uśmiecha :D Wydaje mi się, że mamy kolejny skok rozwojowy bo maluch marudny, ciągle ryksoli, chce żeby go nosić, cyca co godzine po kilka minut...

ja Ci nie pomogę niestety, u nas jest trądzik niemowlęcy na bródce. Takie czerwone punkciki z białym czymś. Takie mały "syfy".

dziewczyny, mi lekarz powiedział, że teraz jest taki 'trend', że wszyscy doszukują się alergii, jak tylko jakieś krostki to zaraz podejrzewamy, ze dziecię na coś uczulone...kazał się nie przejmować krostkami, bo nasze maluszki mogą reagować na różne czynniki i to wcale nie musi być alergia... .

CIMG0545.jpgCIMG0544.jpgCIMG0546.jpg

w temacie spania jeszcze raz. na dwoch pierwszych zdjeciach jest Amanda jak sie przekreci na brzuch i ryje czolem w lozko. zdjecia zrobione wieczorem. NIE UMIE z tej pozycji nic zrobic. i jak narazie nie mam zamiaru sprawdzac czy sobie poradzi i sie przekreci ;) a na ostatnim jak jej glowke przekrecam na bok zeby nosek byl na wierzchu.

No tak, macie racje :) moze Julek bedzie myslicielem albo profesorem, a ruchliwe dzieciaczki sportowcami? :)

lile, niezla godzine sobie wybral na rozmowy ;)

agatakat, ona spi w nocy na miekkim kocyku? Moze jak bedzie lezala na materacyku z przescieradlem tylko to by sie jej tak nie zatykal?

Ostatnia edycja:
reklama
A co do alergii to ja też tak myślałam, że potówka i poczekamy aż pewnego pięknego ranka dziecko miało uszy we krwi i całą buzię miał w ropie... Lekarz powiedział że przy takim małym dziecku nie ma co się zastanawiać tylko trzeba iść do lekarza i sprawdzić. Potem schodziło mu to tydzień, płakał bo go to swędziało i szczypało

Do góry