reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

nie zawsze musi się odbić, szczególnie jak karmisz piersią, jak nie ma problemu z ulewaniem to można po karmieniu odłożyć do łóżeczka, ja tak często robię :)

reklama
U nas jak nie ma odbicia to murowane ulewanie.
A jak np. mój mąż go nakarmi, i wpadnie na genialny pomysł przebierania pieluszki zaraz po karmieniu to już fontanna murowana :)

Nasza musi sobie beknac bo inaczej jest niespokojna, ale nie zawsze jej sie to udaje :) ale czasami potrafi jej sie odbic na lezaco albo po prostu jak ja trzymam na rekach i wcale nie pionowo.. na brzuszku lubi lezec zwlaszcza lezac na mnie - czesto tak zasypia, a do cwiczenia na brzuszek najczesciej kladziemy ja nago przed sama kapiela wtedy tez najlepiej sie brzuszek masuje.

moja nago nienawidzi leżeć, przy przebieraniu jak już wydaje jej się za długo to nie płacze nie żali tylko krzyczy, to samo w kąpieli i po, taki ot krzyzek z niej, ale na brzuszku czyimś lubi leżeć, na swoim z 5 minAcha 2tyg i pępunia nie ma u nas, dokładnie 16dni, super

Mój mały jest na mieszance i też nie odbija za każdym razem...nie ma także problemów z ulewaniem,więc jak zaśnie przy butli kładę go bezpośrednio do łóżeczka-szczególnie nocą...
Włąśnie była położna i żółtaczka zanika już na dobre u naszego synka :D Yupi :D

A jak np. mój mąż go nakarmi, i wpadnie na genialny pomysł przebierania pieluszki zaraz po karmieniu to już fontanna murowana :)

Nasz synek niestety też potrafi walnąć kupkę w czasie karmienia. Wtedy mam zawsze dylemat co robić - pozwolić mu się kisić minimum 30 minut po jedzeniu w tej kupie, czy dac mu ulać. Dzisiaj rano aż trzy razy go przebierałam z ulewania i robienia kupy w trakcie posiłku, bo walił duuuużo.

U Leosia kupka albo co najmniej solidny bąk przy jedzeniu to standard :-) Szczerze mówiąc, nie czekam z przebieraniem długo, jak tylko skończy jeść idzie na przewijak. Nie zauważyłam żeby bardziej wtedy ulewał.

reklama
U nas niestety jest więcej ulewania, bo normalnie nie ulewa po każdym posiłku, tylko jak naprawdę zje więcej niż potrzebuje. Dodatkowo jak ulewa przy przewijaniu, takim po posiłku, to ulewa też to co normalnie by zdążyło się zlać do żołądka, więc zaraz z przewijaka wraca na pierś (na swoje własne żądanie)

Do góry