reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

Mój synek tak. W pionie trzyma sam, już jakiś tydzień. Ale jak się porządnie naje, to trochę mu wiotczeją mięśnie ;-)

reklama
Leonard trzyma już całkowicie pionowo, nie opada mu już.
I sam się potrafi przekręcić z boku na plecki i odwrotnie.
Za to u lekarza jak ściągnął mu tego napletka to tyle tam skarbów było że aż szoku dostałam, Wy nie czyścicie tam nic w środeczku? Bo nam kazał....i już nie wiem.....

Julek trzyma glowke w miare mocno ale jeszcze trzymam mu bo sie boje zeby nie odchylil za bardzo.

Amerie, ja nie odsuwam napletka.

Ja tez nie odciągam napletka. Ale my jeszcze nie byliśmy u lekarza (poza kontrolą 7 dni po wyjściu ze szpitala). Idziemy dopiero za 2 tygodnie.

Amerie my nie ściągamy i kiedyś czytałąm że chłopcom nie należy nic tam ruszać

Holly mój Jurek trzyma głowę prosto, głównie przy odbijaniu, Hania jeszcze nie

Amerie my nie ściągamy i kiedyś czytałąm że chłopcom nie należy nic tam ruszać

Kurczę ale jak lekarz mu tam zaglądnął to naprawdę miał tam dużo takiej białej wydzieliny, która de facto już przyschła, więc wczoraj w kąpieli niewiele zeszło a i tak mocno mu czyściliśmy ..... zgłupiałam całkowicie.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Amerie my też nie ściągamy tylko naciągamy tylko tak by był widoczna dziurka i polewamy wodą. Nam powiedzieli w szpitalu że są 2 szkoły ściągania i nie.

Witajcie,
Też jestem listopadową mamą i podczytuję Was od pewnego czasu.
Piszę żeby Was się poradzić, bo już sama nie wiem co robić.
Moja mała non stop płacze i krzyczy na zmianę.
Jest na nutramigenie, byliśmy w szpitalu, zrobili nam dokładne badania i nic nie wyszło.
Nic ją nie uspokaja. Albo śpi albo płacze.
Nie ma bakterii w moczu, ani uszko nie jest zainfekowane. Normalnie ze zdrowiem wszystko w porządku.
Powiedziano nam, że to kolka, ale kolka przecież nie trwa non stop cały dzień.
Dostaje Debridat na problemy z trawieniem, już nie wiemy co jej jest. Widział ją neurolog i nie zauważył niczego niepokojącego.
Boję się, że maluszek nie będzie się prawidłowo rowijał przez to :(

Ja debridat daje o stałej porze 3 razy dziennie dodatkowo daję esputicol 2 razy dziennie i też o stałych porach najlepiej co 12 h, jak dziecko jest nie spokojne możesz zastosować czopki viburcol są naprawdę dobre i homeomopatyczne.
Proponuję też zastosować dietę bez nabiału tzw. eliminacyjną. Nam to pomogło.
W przypadku naprawdę dużego problemu z wypróżnieniem można zastosować termometr wkładając do dupci ale naprawdę raz za czas, bo jelitka się rozleniwiają.

holly101 mój mały to ma rożnie, raz się odchyla do tyłu i trzyma sztywno a czasem mu leci na przód więc nadal podtrzymujemy mu głowkę, na dodatek nie wiem czy tak powinno być on ręce ma zawsze spuszczone w dół.

Ostatnia edycja:
Do góry