reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

holly Nasza trzyma glowke sama jak lezy na brzuszku, jak ja trzymam pionowo do odbicia to czasem jej leci do przodu jeszcze wiec na wszelki wypadek podtrzymuje jej jeszcze

a z tym odbijaniem to ona czasem mnie zadziwia :) kreci sie kreci biore ja pionowo i nic (albo jej sie uda) a jak ja poloze praktycznie na brzuchu na sobie to tak solidnie sobie beknie ze az czuje pod palcami powietrze jak przez nia przelatuje

amerie Nasza dzisiaj dwa razy tak zrobila, z pleckow na lewy bok i juz mowilam rano do T. zeby jej nie zostawial samej na przewijaku i pilnowal (bo on czasem daje kroka od przewijaka do kosza na pieluchy)

reklama
Nissanka moja córeczka dostaje Debridat też dwa razy dziennie też o stałej porze, poza tym bobotic również o stałej porze. Dwa razy dziennie prawie godzinne masaże brzuszka, przy każdym przebieraniu krótsze. Do tego suszarka, termofor, leżenie na brzuszku..
Wszyscy lekarze mówią, że to niedojrzały układ pokarmowy lub kolka, a moje dziecko się męczy ;( Każdy mówi wyrośnie z tego...a mi jej tak żal, że czasami płacze razem z nią.
Dieta nie ma nic wspólnego, bo jest karmiona Nutramigenem.
Jeszcze spróbuję tych czopków...zobaczymy.

Mój mały niebardzo lubi leżenie na brzuszku :/ Nie wiem co zrobić by choć troszkę polubił i wytrzymywał z 5 minut chociaż ???

efinka kładz go bardzo czesto na krótko nawet na minutke do pierwszego mocniejszego wydarcia. Moja Emilka też niechetnie, ale kładę ją bardzo czesto najpierw było na minutke a teraz już jakies 15-20 minutek leży nawet, chociaz dalej nie przepada.
poza tym kładz go na brzuszku na sobie na klatce jak leżysz, na kolanach gdy siedzisz. Gdy nosisz jak najmniej pionowo, ale własnie tak leżąco pod brzuszkiem trzymaj.

Ostatnia edycja:
Czy do odbicia trzeba koniecznie na ramieniu trzymac? Czy wystarczy pionowo, np wlasnie na klatce piersiowej sobie malucha polozyc (kiedy siedze oparta)?

Elzu, jak odbija to wystarczy:) :) :) a jak nie to próbuj innych opcji. Można dzidzię oprzeć na ramię, można położyć brzuszkiem na swoim kolanie, lub trzymać po prostu w pozycji pionowej. Można lekko poklepywać pupę, plecki. Moja też odbija leżąc sama na brzuszku.

Moja malutka też nie lubiła leżeć na brzuchu. I tak jak mówi Echoo, kładłam ją na króciutko a często i ją przyzwyczaiłam i teraz potrafi tak zasnąć.

A i ogłaszam, że pierwszy wieczór z kolką za nami :( Zaczęła się jazda na wiele tygodni :)

Ostatnia edycja:
m3onika, no wlasnie Julek nie odbija.. :( a na ramieniu nie daje rady dlugo trzymac go.. a wiem ze gdzies te bekniecia w nim siedza, bo czasami nawet godzine po jedzeniu jak go podniose to nagle odbije, a w miedzy czasie przez to ze nie odbil odrazu to go meczy pewnie.. (czasami marudzi).

reklama
elzu- u mnie było podobnie...chociaż od kilku dni zaczął systematycznie odbijać. Mi położna powiedziała, ze dziecko karmione piersią nie musi za każdym razem odbić.

Do góry