reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

reklama
efinka jak to sie wlasciwie aplikuje, tzn wiem ze sie psika, ale glowke przechyla sie do tylu czy cos? I czy nie jest to psikniecie za mocne na taki delikatny nosek?

Elzu,ja delikatnie "wpsikuję" do noska właśnie aby to ciśnienie nie było za mocne-ale mój mały nawet na to nie reaguje :) A robię mu to zazwyczaj na przewijaku-na leżąco...

Mój mały też często sobie czka-szczególnie po jedzeniu :) Podaje mu wtedy herbatkę albo glukozę do popicia,ale nie zawsze pomaga...Czasem sama mija po paru minutach :)
Jak był w brzuszku to też często czkał...

Ostatnia edycja:
Jak mu dawałam sól fizjologiczną to płakał bo ciężko było mu to wkropić, teraz wpsikujemy mu Steimar baby i nawet go to nie rusza a psika to porządnie

Na czkawke jak Wiki ja ma to daje jej wode przegotowana i przechodzi czasem jak nie chce pic to sama jej mija ale ona sie cieszy jak ma czkawke uwielbia ja doslownie smieje sie wtedy w glos hehe dzis ja mierzylam i ma 66cm troszke duzo mi sie wydaje ale ciuszki juz ma na 3miesiace zakladane a mam pytanie czy wasze dzieci tez tak szybko rosna i co zrobicie z ciuszkami po malenstwach bo ja mam sterte za malych i nie wiem co z nimi zrobic moze macie jakis pomysl jakas potrzebujaca mame ktora potrzebuje ubranek na noworodka i troszke wiekszych mozna by sklecic paczke i wyslac co sadzicie o tym

Hmmm a myślałam że tylko u mnie czkawka tak często to dzziwactwo :) Czapka nie pomaga, czasem na ręcach (ale jak ją nie przyzwyczajać :/), czasem cyc, czasem samo przechodzi.

Wczorajsza noc od 23-4 nie spała i mocno płakała, przy cycu po 2-3 min odjazd a jak ją kładłam to spowrotem, kurde czy ona wymusza trzymanie na ręcach? Dziś też od 13-15, potem 3x jej się ulało i od prawie godz śpi, może za bardzo łapczywie je a potem to jej zalega co? Przy kupach też krzyk, choć robi w miarę rzadkie. Naprawdę dziecko to dla mnie zzagadka

A dziś łądnie poleżała na brzuszku, chyba z 5 min :)

Eve ja oddaje dalej w "rodzine" ze tak powiem. Ja dostalam duzo ubranek od rodziny.
Ale jest na forum temat " Oddam" to tam napisz napewno jakas mamusia chetna sie znajdzie :)

reklama
Hej dziewczyny! :)

Nasze Malenstwo po skonczonym miesiacu zaczyna sie powoli usmiechac :) dzis tez przy odbicu byla odwrocona do okna i 'probowala' rozmawiac z wazonem :) to jeszcze nie bylo gaworzenie ale takie zaczepianie i usmiechy (nie mam pojecia tylko czy swiadome)

pozatym Nasz Kurczaczek umie zlapac w lewa raczke takie plastikowe kuleczko :) z lewej lapki narazie wypada, a prawa zlapie i mocno sobie trzyma.

glowke coraz lepiej trzyma na brzuszku, AHA i jak lezy w lozeczku to zaczyna sie wiercic, tzn odpycha sie nozkami i glowa coraz bardziej przesuwa sie w gore lozeczka :)) i tak jak wczesniej lezala tak jak ja nakrylam to teraz co chwila skopuje sobie kocyk

poza tym dzisiaj bylismy na wazeniu i mierzeniu, Malutka wazy 4,450 i ma dlugosci 54, w 2 tygodnie przybrala 450 i 2 cm :)

Ostatnia edycja:
Do góry