reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

agatakat, no i kurde nie w tym opisie wodnistych brazowych.. teraz sie zmartwilam :(

eve, czytalam ze mozna pod noskiem posmarowac mascia majerankowa to pomaga na katarek, tylko nie wiem czy w Anglii dostaniesz, ja mam z Polski ale na szczescie nie potrzebowalam jeszcze uzywac.

reklama
no i nie bylam w aptece bo Wiki plakala a Marcin na noc do pracy idzie i kurcze chce zeby sie wyspal ;/ jutro z rana biegne do apteki i zobaczymy co zadziala na ten katar ale gilki jej wychdza jak kicha i lape je husteczka delikatnie zeby jej noska nie po scierac ;)
Elzu ja znowu slyszalam od poloznej ,ze zalezy od pokarmu kupka moze zjadasz cos i malemu taka kupka wychodzi zobacz sobie na Poradnik kobiety: kobieta w ciąży, małe dzieci, dieta, zdrowie - mamazone.pl mam gdzies jeszcze kilka stronek z roznymi tematami ale nie wiem gdzie mam zeszyt bo jak mi sie komputer zepsul to ulubione spisalam

eve-na udrożnienie noska moja położna i pediatra kazali małemu podawać właśnie sól fizjologiczną i wodę morską...
Mój mały kataru nie ma ,ale profilaktycznie by nawilżać śluzówkę dwa razy dziennie aplikuję mu właśnie wodę morską-"Disne mar" :)

efinka jak to sie wlasciwie aplikuje, tzn wiem ze sie psika, ale glowke przechyla sie do tylu czy cos? I czy nie jest to psikniecie za mocne na taki delikatny nosek?

o Elzu dobre pytanie zadalas mialam o to samo zapytac ;-) a wogole w anglii dostane te specyfiki bo ja na razie zrobilam inchalacje w calym pokoju tzn.polozylam mokre reczniki na kaloryfer i mala zaczela smarkac i jej sie poprawilo juz normalnie oddycha tylko czasem cos fliknie jej w nosiu zastanawiam sie czy woda morska jest odpowiednia bo kiedys moja mama czytala ,ze jakis lek na katar dla niemowlat moze uszkodzic sluzowke ta w nosku nie mam pojecia jaki to lek ale poszukam i powiem wam ;-)

Nasza zeszlej nocy tak charczala ze mialam wrazenie ze glutki ma w gardle i je przelyka co chwila.. dzisiaj po poludniu przedmuchiwalam jej nosek frida a potem wacikami czyscilam i wyciagnelam taaaaka wielka 'koze' jak u doroslego czlowieka normalnie.. nic dziwnego ze cos jej zalegalo.. mam nadzieje ze troche to charczenie jej sie poprawi dzisiejszej nocy, bo na calkowite znikniecie to nie licze :/

co do tej soli, ja wpuszczam po kropelce w kazda dziurke dwa razy dziennie, koles w aptece zalecal przed kazdym karmieniem, ale sistra mojego T. mowi ze max 3 razy dziennie zeby nosek za bardzo sie nie 'przyzwyczail'. i elzu tesciowa tylko mowila zeby trzymac Mala na rekach podczas wpuszczania tej soli do noska tak na wszelki wypadek jakby zaczela sie krztusic albo cos.

eve my mamy nawilzacz powetrza, czasem chodzi cala noc i srednio widze poparwe :no:

CZy wasze maluchy czesto mają czkawkę moja potrafi dostać jak leży pod kocem, a jej nie przeszkadza i nawet potrafi z nia zasnąć albo leżeć godzinę. Nie podaję cyca bo to tak często się zdarza, a nawet jej czasem nie chce tylko woli tak leżeć

Mój też miewa czkawkę ok.2 razy dziennie, podaję mu wtedy trochę herbatki i zazwyczaj od razu przechodzi.

Trusia mój Miki ma czkawkę kilka razy dziennie i wydaje się, że bez przyczyny:) Ale mnie to nie dziwi, bo w brzuszku też często ją miał!
Noszę go wtedy pionowo i przechodzi samo:)

reklama
Leoś też kilka razy dziennie ma czkawkę, tylko że dodatkowo ulewa....nie pomaga noszenie w pionie, ani podanie piciu. Przechodzi po ok. pół- do godziny.

Do góry