reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

Dziewczyny czopek to ostatecznoś bo jelitka się rozleniwią!!!
4 dzień to jeszcze nie koniec świata lepiej kłaść na brzuchu masować ale nie podawać czopek

reklama
Ja też czytałam że niektóre maleństwa robią kupkę raz na kilka dni i jest OK, ale jeśli nie boli brzuszek. Moja się wiła, kuliła, płakała-myślę że to właśnie dlatego, że nie mogła zrobić kupki. Położna mi powiedziała o tym czopku. Kupka była jedna normalna żółta wodnista. To było wczoraj po południu i do tej pory znów kupki brak :( Z tym że mała nie płacze. Śpi spokojnie więc nie panikuję i czekam. Też mi się wydaje, że czopek to nie rozwiązanie. Ale nam masaże brzuszka, dociskanie nóżek do brzuszka nic nie dało.Były tylko bączki-takie cichacze ale czuć było :) W poniedziałek idę do pediatry więc zapytam co mam robić. Zaczęłam też dawać 30-40ml herbatki rumiankowej-zobaczymy czy coś da.

dziewczynywtrace wam sie w rozmowe troszke bo mam problem i potrzebuje rady :zawstydzona/y:
moja Wiki ma katarek bo moj przyrodni brat doszedl do niej prosto z dworu chociaz mu trulam i zamykalam przed nosem drzwi jak wchodzil do naszego domu to wczoraj pod moja nie obecnosc wlazl idiota i mi dziecko zakatarzyl jestem zalamana i wsciekla doslownie mam chec go zabic:wściekła/y:cala noc nie spalam bo czowalam nad nia ,zeby oddychala i dodam ze gruszka nie pomaga na gilki uzywalam jej tylko dwa razy wczoraj wieczorem i dzis rano:-(

Tez uważam ze czopek to nie jest super rozwiazanie dlatego wciaz cierpliwie czekam. Brzuszek masuje 2-3 razy dziennie. Baczkow idzie bardzo duzo wiec chyba nie jest najgorzej. Brzuszek tez jest miekki. Wiec uwazam ze Mala sie nie meczy. z drugiej strony w srode bylismy u lekarza bo Mala ma katar i ta od razu kazala podac czopek ale ja nie podalam. Chyba podam jeszcze herbatki z koperku moze to pomoze sie jej wyproznic.

Agusiar na katar czopek? ja juz nie wiem co robic ciagle slucham czy sie nie chrztusi katarem i czy oddycha lzy mi same plyna po twarzy moja kochana malenka misia kurze

Agusiar na katar czopek? ja juz nie wiem co robic ciagle slucham czy sie nie chrztusi katarem i czy oddycha lzy mi same plyna po twarzy moja kochana malenka misia kurze
Nie nie na katar. Przy okazji kataru nie robi kupki- choc nei wiem czy to ma jakis zwiazek. Na katar zostaje tylko nawilzanie powietrza i toaleta noska - ja nawilzam roztworem wody morskiej Sterimar baby i odciaagam Frida. Od niedzieli walczymyz tym katarem i widze juz poprawe :-). Ale Twoja Wiki ma 3 tyg czyli 2x mniej niz moja wiec moze wybierz sie z nia do lekarza choc pewnie nic innego Ci nie powie bo takim maluszka nic innego podac nie mozna.

dzieki za rade uratowalyscie mi skore :-)ubieram sie i lece da apteki po sol fiziologiczna zapytam sie czy mozna podawac dziecku 3tygodniowemu moze obedzie sie bez lekarza ;-)
ten sterimar baby tez zerkne moze cos mi poradza bo ona sie strasznie meczy az sie dusi:-(

eve sól fizjologiczną można podawać od 1 dnia życia, nasz synek jak miał zatkany nosek to zapuszczałam mu sól i ładnie kichał po niej i po problemie

reklama
Do góry