reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
MOja mała chodzi juz bez pampersa zaczęła wołac ze chce siku i to nawet na spacerze wiec dzisiaj musiałam ja sadzać zeby robiła siku na trawke :zawstydzona/y:Bardzo jej sie to spodobało ze podlewa kwiatuszki wczesnej nie było o tym mowy :szok:a wczoraj sama pokazała ze chce na trawke sie załatwić :szok::szok::szok::-DJeszcze tylko nam pozostało zeby oduczyła sie sikania w nocy i jak spi w dzien i wiem ze to jeszcze długo potrwa no ale i tak sie ciesze z jej postępów :happy::happy::happy:

reklama
a u nas chyba malutki przełom w nocnikowaniu (obym nie zapeszyła), Staś zrobił dzisiaj 3 razy siku do nocniczka :szok::szok::szok::tak::tak::-):-), a raz stanął pod ścianą za drzwiami i ją osikał :-D:-D. Ale jestem dobrej myśli.

u nas totalna porażka:no: mały nie woła, że chce, sika pod siebie i nic sobie nie robi z mokrych majtek-może w nich chodzić aż wyschną:-(
kupy nie robi tak długo aż go nie umyję, nie przebiorę w piżamkę, dam butlę , dam buzi na dobranoc, wyjdę z pokoju- wtedy robi:wściekła/y:
jestem załamana- nie raz od wielkiego dzwonu zrobi na nocnik siusiu-wtedy bijemy brawo, komisyjnie wylewamy, spuszczamy wodę i jest radość ogólna- i teraz jak się zsika pod siebie to też sie cieszy i woła "bawoooo":-D

u nas totalna porażka:no: mały nie woła, że chce, sika pod siebie i nic sobie nie robi z mokrych majtek-może w nich chodzić aż wyschną:-(
kupy nie robi tak długo aż go nie umyję, nie przebiorę w piżamkę, dam butlę , dam buzi na dobranoc, wyjdę z pokoju- wtedy robi:wściekła/y:
jestem załamana- nie raz od wielkiego dzwonu zrobi na nocnik siusiu-wtedy bijemy brawo, komisyjnie wylewamy, spuszczamy wodę i jest radość ogólna- i teraz jak się zsika pod siebie to też sie cieszy i woła "bawoooo":-D

agnieszko81 spokojnie twój Kubuś ma dopiero rok i siedem miesięcy więc naprawdę ma czas, zobacz mój ma ponad dwa lata i dopiero zaczyna się uczyć.

A tak z innej beczki to teraz jest tak że jak już było tutaj pisane sika po 3 kropelki żeby nocnik zagrał i musimy iść do łazienki i zrobić "papa siuśki". Zobaczymy jak będzie z kupą bo jeszcze nie robił ale jestem dobrej myśli

Podobno chłopcom później przychodzi nauka załatwiania się, tak że pocieszam się że kiedyś MUSI się nauczyć:-).Dzisiaj rano zrobił siku do nocniczka, tak że konsekwentnie będziemy próbować.
Chcę nauki zakończyć zanim będzie zimno, i mniej ciuszków jest do zdejmowania, no i prania :-D

mój synuś dzisiaj zrobił kupę do NOCNIKA, normalnie sam był w szoku. No ale była też wpadka, jemy śniadanie mały lata bez majtek no i przychodzi i mówi: mamuś bah, a mnie coś tknęło poszłam do pokoju, a tam kupa na dywanie, na całe szczęście dość twarda :tak::-D. Ale drugi raz już była kupka w nocniczku. Jestem naprawdę zadowolona i dumna z mojego smyka oby tak dalej:tak::tak:

Witam:-)
Moja Paula ma dopiero 10 miesiecy, ale za rada innych pazdziernikowych mam miesiac temu kupilam nocnik i sukces!- mala od razu go polubila a od 3 tygodni robi kupke tylko na nocniczek. Juz prawie zapomnialam, co to jest kupka w pampersie:-). Z siku sobie na razie odpuszczamy, choc czasem tez sygnalizuje, ze bedzie robic:tak:.
Bardzo sie z tego ciesze, bo przewijanie Pauli to koszmar, ale nastraszono mnie, ze jesli w tym wieku dziecko sie zrazi do nocnika, to pozniej moga byc duze klopoty z przekonaniem do niego.
Czy ktoras z Was ma takie doswiadczenie?

reklama
Witam:-)
Moja Paula ma dopiero 10 miesiecy, ale za rada innych pazdziernikowych mam miesiac temu kupilam nocnik i sukces!- mala od razu go polubila a od 3 tygodni robi kupke tylko na nocniczek. Juz prawie zapomnialam, co to jest kupka w pampersie:-). Z siku sobie na razie odpuszczamy, choc czasem tez sygnalizuje, ze bedzie robic:tak:.
Bardzo sie z tego ciesze, bo przewijanie Pauli to koszmar, ale nastraszono mnie, ze jesli w tym wieku dziecko sie zrazi do nocnika, to pozniej moga byc duze klopoty z przekonaniem do niego.
Czy ktoras z Was ma takie doswiadczenie?

KAJENKO no z mojego doświadczenia wynika, że sadzanie dziecka w wieku 10 miesięcy nie jest dobrą sprawą, mój synek też był sadzany na nocnik gdzieś w tym wieku i owszem siedział i zrobił kupę zawsze, ale to było do momentu aż nie zaczął być coraz bardziej samodzielny i mógł uciec z nocnika, a wtedy to go już żadna siła tam nie utrzymała. Nie wiem czy twoją córcię zrazi wczesne sadzanie na nocnik czy też nie ja jednak nie polecam. dziecko w tym wieku kompletnie nie wie o co chodzi z kupką i z siku na nocniczek. Robi bo wysadzasz ją w momencie kiedy spodziewasz się że kupka będzie.

Do góry