pchelka10.05
Zadomowiona(y)
ok rozumiem ze w Dani tak jest z przedszkolami ale w PL nikt nie bedzie przebieral dziecka jak mu sie zdazy "wieksza sprawa ". Od niani dowiedziałam się znów ze zdumieniem, że tu nawet do przedszkola dziecko może iść w pampersie i nikt z tego powodu problemu nie robi.
Główna zasada to "nic na siłę"
zasada jest taka przyjmujac do przedszkola " skonczone 3 lata i sam musi robic siusiu na nocnik "
zreszta uwazam ze jak dziecko zczyna rozumiec te sprawy z siusianiem to dlaczego czekac do 3 lat ??
jak poszłam na bilans 2 latka -załozyłam małej pampersa bo sie bałam ze sie posika (nie sikała dopiero od 2 miesiecy w pampersa ) i pierwsze co lekarza i pielegniarki dzieciecej oto ich słowa " prosze rozebrac dziecko i sciagnac mu majteczki "
ja sie ciesze ze moje dziecko tak szybko załapało co i jak z sikaniem
bo jak widze kolezanki ktorych dzieci maja po 4 lata i dalej chodza w pampersie to szok
same twierdza ze nie chce im sie poswiecic czasu aby dziecku wytłumaczyc a potem wysadzac np co godzinke
po prostu nie ukrywajmy
Pampersy to wygoda
sama nieraz jak ide z mała na zakupy to "tesknie za pampersem " bo wtedy nie zrobie na spokojnie zakupow w najmniej oczekiwanym momencie np juz przy kasie mała woła " mama pisiu " hehe w takich chwilach tesknie za pampersem :-)