reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
hej mój synek też bardzo długo nie robił kupy na nocnik dopiero w zeszłym tyg. sam z siebie usiadł na nocniku i zrobił kupę tak więc może i Twój synek potrzebuję trochę czasu :-)

reklama
moj maly juz prawie rok robi na nocnik ale na poczatku tez byly problemy dotyczace kupki mysle,ze z czasem mu przejdzie potrzeba tylko troche czasu:tak:ja mojemu pozwalalam robic w majtusie nie robiac przy tym zadnych wyrzutow i z czasem minelo czego i wam zycze;-)

was też tak denerwuja ludzie z cisnieniem na nocnik? nie mówie tu o was osobach które pisały na tym wątku tylko o matkach i ojcach którzy prześcigają sie czyje dziecko będzie pierwsze...i tak dziecko które ledwo siada od razu na nocnik siadają....matko do pewnych rzeczy tak jak i do nocnika trzeba dojrzeć nie tylko fizycznie

Mi Nikoś nie chciał robić kupki 3 miesiące na nocnik. Tylko majtki. Codziennie przy przebieraniu mówiłam, gdzie powinna kupka lądować. Przyszedł taki dzień ze sam usiadł i zrobił...teraz az biegnie radosnie..:-Di nie kaze mi patrzeć takze wszystko w swoim czasie

Już myślałam, ze ja jakaś dziwna jestem, że mój mały jeszcze nie robi na nocnik.
Ogólnie wie o co chodzi. jak go posadzę to 'ciśnie' aż coś wyciśnie.. ale sam od siebie nie woła.
A ja mnie przeraża nauka nocnika przed zimą. Co jak będę z małym na dworze, a temu się zechce siku.
Myślałam, żeby zacząć naukę gdzieś w styczniu/lutym. I liczę na to, że do kwietnia załapie, bo wtedy będzie kolejne na świecie :)

Odkąd się ciepło zrobiło zaczęliśmy przygodę na dobre z nocnikiem, oj wpadki były ogromne, dziś mija trzy miesiące od czasu kiedy zaczęła coś tam robić. Na dzień dzisiejszy woła siku/kupę, sama się rozbiera i siada, czasami nawet ze mną wynosi. Ale nocka i drzemka popołudniowa jeszcze z pampkiem. Po drzemce pielucha zwykle sucha, po nocce zdarza się pełna, jedna na 3 dni, a reszta suche więc wszystko idzie w dobrym kierunku :-)

Mój synuś skończył już 2 latka i z nocnika nie korzysta wogóle.... Ma jakąś blokadę i nic i nikt nie zmusi go do tego... Gdy chcę go posadzić jest okropna histeria i zanosi się płaczem... Kupiłam już chyba z 5 nocników z różnymi obrazkami żeby go zachęcić ale nic z tego... Nie chcę na niego naciskać żeby całkiem się nie zraził :-(

reklama
Ja mam taką radę:
powiedz: O..mamusi chce się kupkę" i usiądź na nocnik i zrób:)
Ja tak zrobiłam daaaaaawno;-) temu (z sikaniem też) i Mai się spodobało.
Od kwietnia chodzi bez pieluchy a od miesiąca ponad tez w nocy jej nie zakładam.
Przedtem nie robiłam absolutnie nic żeby ją odpieluchować. Jak zauważyłam,że już na tyle "kuma", to pokazałam raz do czego jest nocnik i wystarczyło.

Do góry