Tygrysek1985
Fanka BB :)
Mama_iza ale bedzie im co opowiadac jak troszke urosna :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mama_iza ale bedzie im co opowiadac jak troszke urosna :-)
No właśnie majteczki treningowe - używała któraś z Was? Przydają się?
Jak pytałam znajome o odpieluchowywanie to mówiły mi tylko "kup majteczki i czekaj do lata" o żadnej innej bieliźnie nie wspominały. Tak więc o co chodzi z tymi treningowymi bo domyślam się, że jest w nich coś niezwykłego.
Agahk: to na jakich Ty forach bywasz skoro tam się takiego "chwalenia" nie stosuje? Bo ja też na kilku bywam i dla mnie to normalne zjawisko.
polecam skorzystać z Google, znajdziesz dużo stron na temat majtek treningowych
o tutaj np. Majtki treningowe Bambino Mio 11-13 kg - Minikraina
W Google? Serio?
Ale się tu fajnie wspieracie, chwalicie, oczywiście jeżeli ktoś ma takie samo zdanie jak wy , na prawdę jestem pełna podziwu.
Gratuluję niesamowicie trafnych, śmiałych i jakże błyskotliwych wypowiedzi, po prostu tzw. opad szczęki
I tu nie zrozumiałaś, na prawdę się zdziwiłam, bo wiele forów odwiedziła, ale takiego chwalenia osób za napisanie posta pierwszy raz spotykam. No i ten "trafny i śmiały" post - trochę mnie rozbawiło to sformułowanie. i nie mogłam sobie odmówić tej krztyny ironii, jak widac kiepsko mi to wyszło bo nie została zrozumiana. Nie oczekuje natomiast w żadnym wypadku poparcia z waszej strony, a już w żadnym wypadku sie nie obrażałam.
No właśnie majteczki treningowe - używała któraś z Was? Przydają się?
Na prawdę masz mnie za idiotkę? Oczywiście, ze wiedziałam! Pytam o zdanie koleżanki z forum. Chyba mogę?serio serio ;-) a nie wiedziałaś?
To że dziecko nie czuje, że jest mokro to nie znaczy że nie leży w odchodach, po pierwsze mocz w pampersie jest (pampers mokry śmierdzi, a dziecko no i zwiększa jednak swoja objętość), a po drugie kupy pampers nie chłonie ( a moja córa na piersi, więc kupek robi sporo). Zresztą ja problemu z pampersem nie mam bo przeszłam na pieluchy wielorazowe, z powodów zdrowotnych głównie, gdyż moja córeczka reagowała na pieluchy jednorazowe podrażnieniem skóry, przebieram więc pieluchy często chociaż w pieluszkach które używam też nie czuje mokro, bo ma polar od pupy, który odciąga wilgoć (pampersa przebierałam równie często jak pieluszki wielo ) No i wreszcie skończyły się problemy ze skóra mojej córeczki.
Widzisz ja mam inne zdanie na temat odpieluchowania i uważam, że tetra czy majteczki treningowe, w których dziecko czuje mokro wspierają dziecko w nauce czystości, jakby mu ja ułatwiają i dzięki temu nie trzeba czekać z tym do 2,5 czy 3 lat, a i dla dziecka nie jest to uciążliwe, jest większa szansa na powodzenie. Akurat to, że 3-latek szybko pojął o co chodzi z sikaniem, to mnie akurat nie dziwi, bo takie dziecko dużo rozumie. Jednak moim zdaniem dziecko może nawet kilkanaście miesięcy wcześniej nauczyć się czystości. Ja zamierzam moja córeczkę zaznajamiać z nocnikiem w okolicach 18 m-cy, a moze nawet wcześniej. W sumie weszłam na ten wątek, bo byłam ciekawa jak inni radzą sobie z odpieluchowaniem 18-miesięczniaka.
I tu nie zrozumiałaś, na prawdę się zdziwiłam, bo wiele forów odwiedziła, ale takiego chwalenia osób za napisanie posta pierwszy raz spotykam.
Chciałam zakupić dla Maksia, ale na szczęście nie zrobiłam tego. Może spróbuję u Olka, jeśli przez lato nie nauczy się...No właśnie majteczki treningowe - używała któraś z Was? Przydają się?