reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
Tygrynka "gadamy", no jak możesz się tak wysławiać?!? A feeeee ;-)

wiesz, chciałam żeby wszystkie zrozumiały :-p:-p:-p
ale fakt, brzydko się zachowałam, a feeeee :-D

Musimy chyba założyć jakąś tajną grupę, zeby nikogo nie szczypał w oczy sposób w jaki tu konwersujemy ze sobą i żeby nikt nie wpadał i zamieszania nie robił :-D

tajną grupę odpieluchowywania :-D

reklama
Tak wiec maks_olo czy kiedy Twoj potomek odda mocz to owa ciecz utrzyma się w wyżej wymienionej sztuce bielizny czy jednak strumieniem wąskim do obuwia doplynie? ;]
Wybacz, chcialam zeby sie rymowalo, ale za bardzo sie smialam :D eeeech, przyjdzie sobie ktos znikad i pomarudzi ;););)

Ale swoja droga temat nazewnictwa dla mnie jest wciaz nierozwiazany...Bo nie znalazlam jeszcze okreslen, ktore by mi pasowaly..no przeciez nie bedzie mowila "cipka"...ale "wagina" to tez jakos dziwnie tak :D...Z chlopczykami jest latwiej :p

Charlene pierwsza część wyszła Ci bardzo ładnie :p
Moich znajomych córeczka mówi "kurka", słyszałam też gdzieś "pisia" (pewnie od pisiania, mam nadzieję że nikt się nie przyczepi ;))... ale fakt, mały problem z nazewnictwem jest...

Koleżanka, która wpadła tu na moment pewnie chciała zwrócić uwagę na sposób w jaki tu piszemy. Pewnie bardziej pożądaną przez większość ludzi, jej zdaniem, jest sposób w jaki wysłowiła się Charlene :-D Brawo! :-D

Co do nazewnictwa to np mój ginekolog mówiąc mi że będzie syn, zatrzymał obraz usg na wiadomym narządzie i powiedział "i co my tu mamy?" ja niepewnie "syn?" a on "no tak syn syn duży siurak tutaj jest" :-D I tak jakoś się utarł siurak :-) Co do dziewczynek to najczęściej słyszę określenie piczka :-D

A widziałaś w słowniku słowo "pisianie"???
Bo ja nie, napisze więcej takiego słowa NIE MA...

zeszczać się

A nie przysłzo do małego rozumku zwykłe słowo- sikanie???
Wg ciebie (celowo piszę z małej litery) jest albo pisianie albo szczanie??
czy Ty się nudzisz? (napisałam z dużej litery, bo jestem bardziej wychowana niż Ty)
znam jeszcze kilka odpowiedników - lać, doić, siusiać, tak bardzo Cię to boli, że wchodzisz specjalnie po to, aby napisać taką bzdurę?
Mały rozumek... hmmmm.... dojrzej dziewczę...

Co do nazewnictwa to np mój ginekolog mówiąc mi że będzie syn, zatrzymał obraz usg na wiadomym narządzie i powiedział "i co my tu mamy?" ja niepewnie "syn?" a on "no tak syn syn duży siurak tutaj jest" :-D I tak jakoś się utarł siurak :-) Co do dziewczynek to najczęściej słyszę określenie piczka :-D
My mówimy pisionek, siusiak, pisiak. Co do dziewczynki - może muszelka? :)

Tak wiec maks_olo czy kiedy Twoj potomek odda mocz to owa ciecz utrzyma się w wyżej wymienionej sztuce bielizny czy jednak strumieniem wąskim do obuwia doplynie? ;]
Droga charlene. Kiedy mój syn oddaje mocz, to się wzdryga i żółta ciecz pięknie spływa po klozecie, nie roniąc ani kropli na bieliznę.... :D

o mamo, Zuzla, nudzisz się kobieto??

Moje drogie, dzisiaj mój potomek oddał mocz i kał do sedesu! Miał zmienianą pieluchę w łazience, kiedy mój małżonek zauważył, że będzie ODDAWANIE MOCZU i posadził dziecko na nakładce po czym dziecko to oddało mocz do sedesu ciesząc się przeokrutnie przy tym. Około godziny później mój potomek został przyuważony przez mojego małżonka, że próbuje oddać kał, więc został szybko posadzony (potomek nie mąż) na wyżej wymienioną nakładkę i bez zbędnego ociągania się ODDAŁ KAŁ :)

Wiem, że to raczej jednorazowa przygoda, ale w razie czego wie o co chodzi :D

reklama
Do góry