reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
charlene co do majteczek to patrzałaś na allegro? nie wiem czy mają tam takie malutkie, ale może warto sprawdzić, moja Mała też jest bardzo drobna i nam udało się kupić w Lidlu, mieli jakiś czas temu w promocji, może jeszcze będą kiedyś mieli, ale póki co polecam allegro,

a u nas sukces :) mała zaczyna kumać, jestem w szoku bo to dopiero drugi dzień, rano zrobiła pisiu na nocnik, bo jej posadziłam, potem biegała w samych majtusiach i pokazała na nocnik w środku zabawy w szoku normalnie byłam bo ona nie lubi przerywać zabawy, no, ale nic nie zrobiła, ale za chwile pokazała na brzuszek znów ja posadziłam i zrobiła, potem trochę popuściła w majtki, ale zaraz biegła do nocnika, dochodzi do tego, ze sama ściąga gacie i siada niestety nie zawsze jak chce osiąść to sika, ale zaczyna już coś kumać, w szoku jestem bo to dopiero drugi dzień bez pieluchy :)

reklama
No i Oliwka już w ogóle ie robi w majtki, tylko biegnie do nocniczka, sama zdejmuje majtki i siusia, po czym ubiera majtki idzie (ze mną0 wylać, jest pochwała i dalej biegnie się bawić :) pieluszki już tylko do spania i na spacer :0 hurra

jak ja Ci zazdroszcze Martusia1605. moj dzisiaj w majteczkach, wolal mnie, spytalam czy chce siusiu, powiedzial ze tak, usiadl na nocnik, posiedzial, wstal i po 10 minutach sie wysikal na podloge:( ale jeszcze nie zaczelam edukacji, majtki bo ma biegunke i odparzona pupe wiec mu zalozylam. ale zaczne probowac. jestem pelna nadziei ze szybko pojdzie:)

Morgaine dasz radę :) Moja Mała jest troszkę starsza od Twojego Synka, może dlatego tak szybko zakumała heh Biegunka to faktycznie niezbyt dobra pora na naukę. Ja też pierwszy dzień byłam załamana, bo mała sikała tam gdzie stała nawet pozornie nie zauważywszy, ze sika :) A poza tym to my już od ponad roku zakładaliśmy jej pieluszkę, ale co jakiś czas sadzaliśmy na nocnik, żeby stale pamiętała do czego to służy. Próbowałam ją też już odzwyczaić w lato. Mała miała wtedy dwa lata nie całe i nie dało rady, dopiero teraz jak ma dwa lata i cztery miesiące zakumała i to w dwa dni :) Myślę, że pomogły te wszystkie poprzednie rytuały, a i nie wiem czy już to pisałam, ale sikająca lalka dużo pomogła, wiem, wiem, bez sensu kupować chłopcu taką lalkę, bo później się nie przyda raczej, ale może któraś ze znajomych ma żeby Ci pożyczyć? Życzę powodzenia :)

Sikająca lala?:) przecież w kwietniu urodzi się dziewczynka, no to by się przydała?:) zobaczymy jak pójdzie, mamy książeczkę, gdzie spuszcza się wodę i jest taki dźwięk:)

Morgaine dopiero po napisaniu mojego ostatniego posta zauważyłam, że urodzisz Córeczkę :) heh my mamy taką lalę co dokładnie tak: pije rzeczywistą wodą lub coś innego, a po chwili, lalka siusia w ten sposób, ze to, co wcześniej wypiła wylatuje poprzez dziurkę między nóżkami super sprawa :) na pewno teraz da rade tez takie kupić, bo ta co ja mam to jest jeszcze po mnie :)

a u nas rewolucja mała odmawia ubierania pieluchy, wczoraj ubrałam jej na noc obudziła się po 4 i zaczęła płakać i wołać, że mam jej to zdjąć, bo to jest ble heh, ale oczywiście miała w nocy nasiusiane w pieluszkę

a moje dziecko, ktorego jeszcze nie zaczelam uczyc czystosci bo ma biegunke i wymiotuje i w ogole lipa!! dzisiaj u lekarza zawolalo ze chce kupe!!! no i cholera taka okazja do zrobienia do nocnika przeszla mi pod nosem!! zrobil w pampera, w aptece hahahah przebralam, a co!! przeciez dziecka do domu nie bede z kupą sraczkowatą wiozła!!!

Morgaine dobre z tą kupą w aptece he he, a my wczoraj mieliśmy kolędę i moja mała spędziła całą na nocniku, bo akurat chciało się jej kupę he he :) u nas ok, tylko mała upiera się żeby chodzić po domu bez majtek i skarpetek oraz całej dolnej garderoby, żeby nie trzeba było jej przebierać jak popuści :-D

A my mamy w koncu pierwsze sukcesy :) Mloda wolala dzisiaj od rana siusiu albo kupa, ale jak juz robila, wiec w biegu ja wysadzalam :) A teraz skakala na trampolinie i w pewnym momencie sama zeszla i poszla na nocnik (majtek nie miala chwilowo) i jest!! siusiu!! ciekawe co jutro bedzie...

reklama
gratulacje mamusie:)

u mnie dalej osłabiony maluszek, biegunka co prawda odpuszcza ale jeszcze jest bardzo marudny i calyyyy dzien by sie tylko przytulał. dopóki nie 'dojdzie' do siebie to nie zaczynam bo sie zrazi. dalej wierze ze bedzie dobrze:) nawet juz nie kupilam pampersow tylko takie z TESCO, polowe tansze, najlepsze z tych gorszych;) bo generalnie to ja tylko pampersow uzywalam dla dzieci, reszta odpada...

Do góry