reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
my w sumie tz juz bez pieluch tylko na noc zaklaadam ale Julka nie cche wiec jak usnie twardo to wtedy jej zakladam pampka
a w dzien ladnie wola i siusiu i kupke nawet w dzien spi bez pampersa ;-):tak:
tylko ta nocka jeszcze ale ja i tak uwazam ze to sukces:happy2::sorry2:

reklama
A u nas mysza raz chce sama raz w ogóle. I bądź tu mądry. Rano wstała z z suchą pieluchą i pobiegła sama siusiu - zdjęła sobie pieluchę i zrobiła siusiu. A wczoraj wieczorem nie moglismy się doprosić.

U nas idzie coraz lepiej, ale wciaz bez wolania, ale przynajniej na nocnik.Ale jak mama zapomni posadzic lejemy na podloge..ech te dzieci brak mi juz cierpliwosci bo to tyle trwa...wrrrr

Cierpliwości, cieerpliwości - tak jak ze wszystkim i z tym trzeba czekać, powolutku, powolutku i się nauczy się, że siusiu robimy do nocniczka/kibelka.

Czesc Dziewczyny.
U nas pieluchy sa juz z glowy...ufff...
Zaczęłyśmy majtusiową edukację w lutym tego roku. Nie bylo tak cieżko i nawet nie miałam dużo sprzątania po Michasi. Po 5 dniach załapała, że siku i kupka ma lądować w nocniczku a po ok. miesiacu siadala juz na kibelek. Tak jest do dzisiaj. Od swoich 2 urodzin spi nawet w nocy bez pieluchy. Byla 1 wpadka i plywajaca kołderka ale to moja wina bo nie wysiusialam dzieciecia przed spaniem.
Jestem przekonana, ze tak gladko poszlo, bo po prostu byla na zmiany gotowa. Wszystko zalezy od dziecka. Nie ma co ponaglac-dla kazdego przyjdzie czas.
Pozdrawiam

Gratulacje!
Ja się nie mogę doczekać tego dnia, kiedy moje dziecię przejdzie dzień bez wpadki, ale dajemy sobie czas do końca ciepłych dni :-)

Do tego nie ma co się oszukiwać - w pędzie codzienności po prostu nie mamy czasu zajć sie tym w 100% - dlatego teraz po troszku a czekamy na 2 tygodnie zaplanowanego urlopu - wtedy ją dopadniemy :-)

dawno mnie tu nie bylo...

u nas pieluchy poszly w odstawke pod koniec kwietnia i do dzis nie wrocily do łask... w nocy byly wpadki ale juz ponad miesiac nocka tez bez wpadek.. na spacerku siusiamy na trwake a do znajomych przez jakis czas zakladalam jej pieluchomajtki ale i z tego zrezygnowalam.. o dziwo od razu na kibelek robila.. nawet u tyk znajomych, ktorzy maja nocniki :-D strasznie jestem dumna i mam nadzieje, ze mala przy niej tez szybko zalapie ale chce zaczac po skonczonym poltora roku.. na wszystko musi przyjsc odpowiednia pora.. chce, zeby swiadomie robila siusiu na nocnik... przy Izuni tez sie nie spieszylam choc niektorzy twierdzili, ze juz przed skonczeniem roczku trzeba dziecko "oswajac".. moim zdaniem bzdura... nie robilam tak a nocnikowanie skonczylo sie pelnym sukcesem!!

wszystkim zyczymy szybkich sukcesow bo duma rozpiera, ze hej:-)
pozdrawiamy

taak my tez zaczęliśmy ta walkę...z marnistym póki co skutkiem mały korzysta z nocniczka jako stoleczka aby siegnac do umywalki(mamy taki z klapa) a podczas kapieli bawi sie nim wlewajac wode zeby gralo, za to jak zacznie robic siusiu i pedem biegne z nim do kibelka to staje deba i sie drze :) tak wiec chyba jeszcze dluga droga przed nami :(

Ola u nas bylo podobnie.. nocnik byl pudelkiem na klocki... dopiero chwilke przed drugimi urodzinami udalo jej sie zrobic siusiu na nocnik i jak bilismy brawo, tak jej sie spodobalo, ze zaczela go wreszcie uzywac :-D

U nas bez rewelacji. Maciuś traktuje nocnik jak krzesełko do oglądania bajek. :sorry2::-pKupiliśmy nakładkę na sedes - nie chce siadać, boi się. Ale wpadliśmy na 2 pomysły:
- wysadzamy go po 10-15 minutach od wypicia (dziś to chyba z pół litra na raz wysikał)
- nagradzamy za każde siusiu lub kupkę w nocniku biszkoptem :-p:sorry2:

reklama
Jak oduczyć chłopca (2,5) korzystania z pampersów. Już pół roku małymi kroczkami staram się podkładać mu nocniczek i nic. Macie jakieś magiczne sposoby?

Do góry