reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak nie zwariować ze stresu przed kolejną CP?

reklama
Pewnie podbity bo luteinę biorę 🫣 to tylko skąd plamienie zwłaszcza rano? Może na noc powinnam wziąć dwie tabletki zamiast jednej? Pozamaciczna chyba przy takim progu można wykluczyć 🫣
nie wiem jak luteina ale duphaston to wiem, ze w krwi podobno nie wychodzi. Myślę, że tak. A do lekarza nie masz kontaktu ?

Szczerze to raz byłam u ginekologa, kazał brać luteinę od 16 do 25 dnia cyklu bo powiedział że wszystkie plamienia które mam (a mam je co miesiąc od owulacji) to na pewno niedomoga. Powiedział pobrać trzy miesiące i jak nie pyknie nic to znowu przyjść. I ogólnie dwa miesiące brałam tak jak kazał, a potem jakoś miałam inne stresy, mało się przytulałam z mężem więc jakoś odpuściłam branie a teraz jak na to samo akurat coś tam gdzieś tam we mnie rośnie..

A robiłaś test ba trombofilie?

reklama
Tylko ze to nic nie zmieni, bo i tak i tak będziemy czekać aż coś będzie widać 🙄
No ja też jestem zestresowana 🥲 może jakbym nie plamiła i pierwsza beta zbadana byłaby z 200, a testy ciążowe ciemne to moooooożeeeeee bym się nie denerwowała. A tak? Plamie, sikacze robię codziennie a ta kreska niby jest ale na pewno nie taka normalna gruba, a każde ukłucie po tej stronie co mam jajowód to od razu najgorsze scenariusze w głowie 🫣

Do góry