reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak nie zwariować ze stresu przed kolejną CP?

No ja też jestem zestresowana 🥲 może jakbym nie plamiła i pierwsza beta zbadana byłaby z 200, a testy ciążowe ciemne to moooooożeeeeee bym się nie denerwowała. A tak? Plamie, sikacze robię codziennie a ta kreska niby jest ale na pewno nie taka normalna gruba, a każde ukłucie po tej stronie co mam jajowód to od razu najgorsze scenariusze w głowie 🫣
Ja wtedy miałam gruba krechę i nic to nie zmieniło i tak była cp i tak, nie nakręcaj się 😘 ja poczekam jeszcze kilka dni z testem jeśli dam radę 😂

reklama
Nie no ja psychicznie się wykończę, cały dzień nic, czysto, zero plamien, nawet śluz białawy.. wieczorem poszłam do WC, podtarłam się, patrzę jakby rdzawy kolor na papierze, pomyślałam standardowo sprawdzę jaka ilość „w środku” i co? Palec cały we krwi. Żywa, czerwona 🩸 jak z rany, jak z rozciętego palca, rzadka. W ogóle czemu to nie wyleciało na podpaske?
Biorę luteinę więc to nie jest od niskiego progesteronu, co jest ze mną do cholery nie tak?

Robiłaś betę jeszcze dziś ? Dzwoniłaś do lekarza ?
Właśnie nie :( co weekend jeżdżę do swojej Mamy w odwiedziny która jest w stanie wegetatywnym, jestem 120km od swojego miasta, nocuję tam i dziś po odwiedzinach wracam więc będę dopiero o 13 w mieście. Od razu chyba jadę do lekarza, nie będę dzwonić tylko wbije sie, w sumie obojętne który mi nie przyjmie. A jak nie, to na SOR mam dwa kroki stamtąd.

Nie grzeb sobie bo mozesz sobie zaszkodzić? Badałaś progesteron? Bo może musisz się wspomóc, ja plamiłam w donoszonej ciąży i miałam kiepski progesteron..
CP też przeszłam jak Ty i też miałam plamienia... Został Ci jajowód czy usunęli? Masz inne objawy? Ból ramienia, rwący ból nogi, gorączkę?

Nie grzeb sobie bo mozesz sobie zaszkodzić? Badałaś progesteron? Bo może musisz się wspomóc, ja plamiłam w donoszonej ciąży i miałam kiepski progesteron..
CP też przeszłam jak Ty i też miałam plamienia... Został Ci jajowód czy usunęli? Masz inne objawy? Ból ramienia, rwący ból nogi, gorączkę?
Na razie nic nie boli, jajowód usunięty. Cały czas biorę luteinę a prog był 25 w piątek . Szczerze czuję się względnie dobrze a plamienie dosłownie raz na dzień. Za dwie godziny będę w mieście to na chama wbije się do lekarza

reklama
Ale beta jaka? Bo pęcherzyka może nawet nie widzieć ani w macicy ani w jajowodzie...
Beta taka że na pewno nic nie będzie widać, bo 13 jednostek. Ale kończy mi się luteina a i kazał lekarz wcześniej że jak tylko będę mieć pozytywny test to przyjść po heparynę. Luteinę biorę podjęzykowo i mam wrażenie że te plamienie jest wtedy jak jest czas przed następną tabletka. Ta dopochwowa niby lepiej się wchłania i bezpośrednio się dostaje do macicy..

Do góry