Hehe no widzę że niestety nie ma reguły co do tych bączków to Zosi też w nocy się zdarza że stęka i się wierci i myślę że może to być przez to że nie może zrobić kupy-nie ma typowych zatwardzeń bo kupa o konsystencji papki ale jak ją robi to tak się biedna wysila jakby miała mega zatwardzenie,jest na mleku modyfikowanym i w sumie robi kupę tylko raz dziennie najczęściej właśnie z rana.No Twoja Majka ma już 8 miesięcy to faktycznie mogłabym już całą noc przesypiać a nawet powinna mam nadzieje że wróci u niej wszystko do normy ;/
reklama
polis1010
Leniuszkowa mama
Moja Lenka od 4 miesiaca jest wylacznie na butli a i tak budzi sie w nocy na dwa karmienia. Byl taki czas ze udawalo mi sie woda wyeliminowac jedno karmienie ale od kiedy zaczelo sie zabkowanie wszystko wzielo w leb. Teraz Lenka budzi sie nie tylko na karmienie ale tez przez cala noc potrafi pojekiwac i poplakiwac a ja wstaje do niej czasami nawet po 10 razy. Dodam ze zdecydowalam sie na oszukiwanie woda bo Lenkawypijala przez cala noc tylko 30-40 ml mleka wiec nie byla glodna. Teraz potrafi wciagnac 2 razy po 120 wiec chyba faktycznie jest glodna.
I teraz juz nie wiem co mam robic. Czy kombinowac dalej czy odpuscic i czekac az sama zacznie przesypiac nocki.Czarno to widze...
I teraz juz nie wiem co mam robic. Czy kombinowac dalej czy odpuscic i czekac az sama zacznie przesypiac nocki.Czarno to widze...
ciężarówka :)
Zaangażowana w BB
Dzisiaj spróbuję spać u Mai w pokoju może to coś da a przynajmniej będę miała bliżej do niej. Może Malutka zaczęła się bać czegoś w nocy i się zaczęły lęki. Może też powinnam wrócić do dania jej mleczka o 2 godzinie chociaż troszkę a potem nad ranem bo skoro pije tyle to może jest głodna. Muszę dojść do tego co i jak bo przyczyn może być wiele. Albo jak to mówią wszyscy trzeba przeczekać aż samo minie...
Bebatka6 rany to Ci zazdroszczę....Zosia śpi od początku w swoim łóżeczku i sama też w nim zasypia tak jak pisałam ok 19.30 ale....no właśnie ale budzi się co najmniej 2 razy w nocy i wstaje ok 5 już wyspana gotowa do rozpoczęcia nowego dnia.....
Zaangażowana w BB
Moja Maja też ma własny pokój i śpi w nim sama i sama w łóżeczku zasypia o 20 ale i tak budzi się mimo wszystko
bombelq odnośnie wstawania Twojej Zosi o 5 rano - jak masz w pokoju jasno, zasłonite zasłony czy nie? bo moja Maja jak tylko zaczeło się lato budziła się wyspana o 4 - 5 rano bo w pokoju było mega jasno dopiero jak założyłam na karnisz koc i ciemne zasłony pomogło! zasłaniam je na noc dzięki czemu tez w lecie mi zasypiała bez problemu bo o 20 było też jasno i tak zostało do dziś i śpimy do conajmniej 7:30
bombelq odnośnie wstawania Twojej Zosi o 5 rano - jak masz w pokoju jasno, zasłonite zasłony czy nie? bo moja Maja jak tylko zaczeło się lato budziła się wyspana o 4 - 5 rano bo w pokoju było mega jasno dopiero jak założyłam na karnisz koc i ciemne zasłony pomogło! zasłaniam je na noc dzięki czemu tez w lecie mi zasypiała bez problemu bo o 20 było też jasno i tak zostało do dziś i śpimy do conajmniej 7:30
Wiesz co Ciężarówko też nad tym myślałam tzn nad poziomem zaciemnienia w pokoju więc na noc zasłaniamy rolety może nie są one mega ciemne ale zawsze jednak są zasłonięte Zosia zasypia w miarę wcześnie więc jest jeszcze nie aż tak bardzo ciemno jednak rano tak jak pisałam ok 5 jest już wyspana wydaje mi się że jest taki sam poziom zaciemnienia jak zasypia więc nie wiem czy aż tak bardzo jej to przeszkadza;/ słyszałam np.że syn znajomych w wakacje budził się ok 3 jak właśnie robiło się widno i był już gotowy do zabawy(ale trochę starsze dziecko) nauczyli go że trzeba iść spać a jak będzie widno będą się bawić więc w wakacje mieli przechlapane bo widno już o 3 się robi heheh
Zaangażowana w BB
My zrobiliśmy w pokoju wręcz ciemnicę nam pomogło choć chciałabym żeby te ciemne zasłony zniknęły a pojawiły się kolorowe może w zimie spróbujemy zdjąć zasłonę nocy
Maja jak była w wieku Twojej Zosi to spała góra do 6 także chyba tak musi być
Maja jak była w wieku Twojej Zosi to spała góra do 6 także chyba tak musi być
reklama
A czyli może Sosia jak będzie jak Majka będzie spać dłużej...tak się pocieszam hehe sąsiadki córka ma 7,5 miesiąca i śpi od 19 do 7 rano bez budzenia na karmienie więc może po prostu starsze dzieci śpią dłużej...bo Sosia ma w ciągu dnia dokładnie z zegarkiem w ręku co 2 godzinki takie drzemki ok 20-30 minut więc może z czasem będzie spać dłużej(dziś wstała o 5.20 )