reklama
Elżbietka
mother of two sons&angel
vonka, witaj słoneczko:-)
mogę tylko powiedziec ze doskolnale rozumiem co czujesz...
my tez staraliśmy sie długo. udalo sie w 29 miesiącu. wam tez się uda, wierzę w to i bede trzymac kciuki, mój synek też:-)
a dla ciebie przesyłam fluidki, takie mocno wystarane i już wyrośniete trochę :-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mogę tylko powiedziec ze doskolnale rozumiem co czujesz...
my tez staraliśmy sie długo. udalo sie w 29 miesiącu. wam tez się uda, wierzę w to i bede trzymac kciuki, mój synek też:-)
a dla ciebie przesyłam fluidki, takie mocno wystarane i już wyrośniete trochę :-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vonka
mama Kubusia
Dzięki serdeczne Elżbietko. Tak bardzo staram się wierzyć, że nam się uda. Niestety na naszą niekorzyść przemawiają 2 czynniki: mój wiek (38) i słabe wyniki mojego mężą............Dzisiaj mam 27 dc i lekkie plamienie , temp. od kilku dni na poziomie 37,0 ....ale chyba znowu nic z tego........ Może Twoje fluidki pomogą?
Sensi
Mama po 30-dziestce:)
Vonko ja wierzę głęboko, że WSZYSTKO jest możliwe. I chociaż mnie też dopadają wątpliwości, to tłumaczę sobie, że we wszyskim jest ukryty sens.Trzeba prosić Boga nawet wtedy,gdy myślimy,że nasza modlitwa już nie ma sensu.On sam powiedział: "proście a otrzymacie....". wiara daje mi siłę....Ten rok był (jeszcze jest) wyjątkowo mało łaskawy dla mojej rodziny- toczymy walkę o życie mego Taty, ale to nie jedyny problem........Wiara czyni cuda!!!!!!!!
anineczka
królowa mrówek :P
Witajcie staraczki kochane.
Mam juz jednego najkochanszego synka i w niedalekiej przyszlosci chcialabym postarac sie o rodzenstwo dla niego.
Niestety zupelnie niewiem jak mam to zrobic
Wiem wiem,ze cos sie liczy i chodzi o dni plodne.
Ale stworzylismy go bez starania sie.
Ot tak zauwazylam ze jestem w ciazy...zadnych wyliczen i wogole.
Jestem juz z moim mezem 5 lat ale czesto sie kochalismy bez zabezpieczenia i nie myslac o dzieciatku.
Wiem kiedy to sie stalo (bo wtedy to bylo bez zadnego zabezpieczenia i jakos daty ukladaja sie w calosc) i uwierzcie mi po pierwszym szoku(szokiem bylo to ze jak my sobie poradzimy na obczyznie) bylismy naprawde zachwyceni:-)
I teraz moje glupie pytanie:
Jak mam wyliczyc dni plodne i kiedy sie starac o dzidzie?
Widzialam jakies wykresy w waszych suwaczkach ,ale ja mam nieregularne cykle.
No i tera jestem na plastrach anty-kiedy najlepiej odstawic?
Wiem,ze mozecie pomyslec,ze to nietakt...niektore staracie sie o chociaz te jedno dzieciatko...
Pomozecie?
Zycze powodzenia w staraniach;-)
Mam juz jednego najkochanszego synka i w niedalekiej przyszlosci chcialabym postarac sie o rodzenstwo dla niego.
Niestety zupelnie niewiem jak mam to zrobic
Wiem wiem,ze cos sie liczy i chodzi o dni plodne.
Ale stworzylismy go bez starania sie.
Ot tak zauwazylam ze jestem w ciazy...zadnych wyliczen i wogole.
Jestem juz z moim mezem 5 lat ale czesto sie kochalismy bez zabezpieczenia i nie myslac o dzieciatku.
Wiem kiedy to sie stalo (bo wtedy to bylo bez zadnego zabezpieczenia i jakos daty ukladaja sie w calosc) i uwierzcie mi po pierwszym szoku(szokiem bylo to ze jak my sobie poradzimy na obczyznie) bylismy naprawde zachwyceni:-)
I teraz moje glupie pytanie:
Jak mam wyliczyc dni plodne i kiedy sie starac o dzidzie?
Widzialam jakies wykresy w waszych suwaczkach ,ale ja mam nieregularne cykle.
No i tera jestem na plastrach anty-kiedy najlepiej odstawic?
Wiem,ze mozecie pomyslec,ze to nietakt...niektore staracie sie o chociaz te jedno dzieciatko...
Pomozecie?
Zycze powodzenia w staraniach;-)
Witaj anineczka
Ja tez staram sie o druą dzidzie od marca.:-(Narazie nic Staramy sie codziennie cykle mam24-26 wtedy jestem pewna że trafie na ten dzień .Ja jeszcze karmie w nocy piersia i chyba dlatego jeszcze nic.Jeśli chcesz sprawdzic kiedy masz płodność mozesz to obliczyc chociaż by z kalkulatorów płodnosci są w necie .Bez wzgledu na długość cykli owulacja wystąpi około 14 przed końcem płodności
Jak chcesz w niedalekiej przyszłosci dzidzie to najlepiej juz zrezygnowac z plastrów, żeby wszystko ustawiło sie w twoim organiźmie ;-)
Ja tez staram sie o druą dzidzie od marca.:-(Narazie nic Staramy sie codziennie cykle mam24-26 wtedy jestem pewna że trafie na ten dzień .Ja jeszcze karmie w nocy piersia i chyba dlatego jeszcze nic.Jeśli chcesz sprawdzic kiedy masz płodność mozesz to obliczyc chociaż by z kalkulatorów płodnosci są w necie .Bez wzgledu na długość cykli owulacja wystąpi około 14 przed końcem płodności
Jak chcesz w niedalekiej przyszłosci dzidzie to najlepiej juz zrezygnowac z plastrów, żeby wszystko ustawiło sie w twoim organiźmie ;-)
Pati26
Mama Marcela i Samuela
anineczko..moze tak byc ze jak odstawisz plasterki to juz w pierwszym cyklu zaciążysz...ja tak mialam dwukrotnie
ja tez mam strasznie nieregularne cykle i ciezko wycyrklowac kiedy najlepiej
a podobno codziennie to nie dobrze bo nasienie na wartości traci i plemniczki są słabsze;-), tak slyszałam , niby najlepiej co 3 dni
życzę owocnych starań
ja tez mam strasznie nieregularne cykle i ciezko wycyrklowac kiedy najlepiej
a podobno codziennie to nie dobrze bo nasienie na wartości traci i plemniczki są słabsze;-), tak slyszałam , niby najlepiej co 3 dni
życzę owocnych starań
anineczka
królowa mrówek :P
Dzieki dziewczyny.
Tak sobie to obliczylam:
Zostaly mi cztery opakowania plastrow tak wiec je zuzyje,a za cztery miesiace zaczniemy dzialac.
Antek troszke podrosnie, ja pojde teraz do pracy i wyrobie sobie staz,zeby zalapac sie na macierzynski
Tak wiec do zobaczenia za kilka miesiecy;-);-)
Tak sobie to obliczylam:
Zostaly mi cztery opakowania plastrow tak wiec je zuzyje,a za cztery miesiace zaczniemy dzialac.
Antek troszke podrosnie, ja pojde teraz do pracy i wyrobie sobie staz,zeby zalapac sie na macierzynski
Tak wiec do zobaczenia za kilka miesiecy;-);-)
reklama