reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak długo się staramy?

reklama
vonka, witaj słoneczko:-)
mogę tylko powiedziec ze doskolnale rozumiem co czujesz...
my tez staraliśmy sie długo. udalo sie w 29 miesiącu. wam tez się uda, wierzę w to i bede trzymac kciuki, mój synek też:-)
a dla ciebie przesyłam fluidki, takie mocno wystarane i już wyrośniete trochę :-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dzięki serdeczne Elżbietko. Tak bardzo staram się wierzyć, że nam się uda. Niestety na naszą niekorzyść przemawiają 2 czynniki: mój wiek (38) i słabe wyniki mojego mężą............Dzisiaj mam 27 dc i lekkie plamienie :( , temp. od kilku dni na poziomie 37,0 ....ale chyba znowu nic z tego........ Może Twoje fluidki pomogą?

Vonko ja wierzę głęboko, że WSZYSTKO jest możliwe. I chociaż mnie też dopadają wątpliwości, to tłumaczę sobie, że we wszyskim jest ukryty sens.Trzeba prosić Boga nawet wtedy,gdy myślimy,że nasza modlitwa już nie ma sensu.On sam powiedział: "proście a otrzymacie....". wiara daje mi siłę....Ten rok był (jeszcze jest) wyjątkowo mało łaskawy dla mojej rodziny- toczymy walkę o życie mego Taty, ale to nie jedyny problem........Wiara czyni cuda!!!!!!!!

Masz rację Sensi...Dziękuję. Wciąż zapominam o NAJWAŻNIEJSZYM. Tak bardzo skupiłam się na sobie samej, że właściwie potrafię się już tylko użalać. Dobrze, że są takie osby ja Ty :)
Przesyłam Ci ciepłe mysli. Damy radę.

Witajcie staraczki kochane.
Mam juz jednego najkochanszego synka i w niedalekiej przyszlosci chcialabym postarac sie o rodzenstwo dla niego.
Niestety zupelnie niewiem jak mam to zrobic:baffled:

Wiem wiem,ze cos sie liczy i chodzi o dni plodne.
Ale stworzylismy go bez starania sie.
Ot tak zauwazylam ze jestem w ciazy...zadnych wyliczen i wogole.
Jestem juz z moim mezem 5 lat ale czesto sie kochalismy bez zabezpieczenia i nie myslac o dzieciatku.
Wiem kiedy to sie stalo (bo wtedy to bylo bez zadnego zabezpieczenia i jakos daty ukladaja sie w calosc) i uwierzcie mi po pierwszym szoku(szokiem bylo to ze jak my sobie poradzimy na obczyznie) bylismy naprawde zachwyceni:-)
I teraz moje glupie pytanie:
Jak mam wyliczyc dni plodne i kiedy sie starac o dzidzie?
Widzialam jakies wykresy w waszych suwaczkach ,ale ja mam nieregularne cykle.:baffled:
No i tera jestem na plastrach anty-kiedy najlepiej odstawic?
Wiem,ze mozecie pomyslec,ze to nietakt...niektore staracie sie o chociaz te jedno dzieciatko...
Pomozecie?

Zycze powodzenia w staraniach;-)

Witaj anineczka
Ja tez staram sie o druą dzidzie od marca.:-(Narazie nic :wściekła/y:Staramy sie codziennie:-D cykle mam24-26 wtedy jestem pewna że trafie na ten dzień .Ja jeszcze karmie w nocy piersia i chyba dlatego jeszcze nic.Jeśli chcesz sprawdzic kiedy masz płodność mozesz to obliczyc chociaż by z kalkulatorów płodnosci są w necie .Bez wzgledu na długość cykli owulacja wystąpi około 14 przed końcem płodności:tak:
Jak chcesz w niedalekiej przyszłosci dzidzie to najlepiej juz zrezygnowac z plastrów, żeby wszystko ustawiło sie w twoim organiźmie ;-)

anineczko..moze tak byc ze jak odstawisz plasterki to juz w pierwszym cyklu zaciążysz...ja tak mialam dwukrotnie
ja tez mam strasznie nieregularne cykle i ciezko wycyrklowac kiedy najlepiej
a podobno codziennie to nie dobrze bo nasienie na wartości traci i plemniczki są słabsze;-), tak slyszałam , niby najlepiej co 3 dni:baffled:
życzę owocnych starań

Dzieki dziewczyny.
Tak sobie to obliczylam:
Zostaly mi cztery opakowania plastrow tak wiec je zuzyje,a za cztery miesiace zaczniemy dzialac.
Antek troszke podrosnie, ja pojde teraz do pracy i wyrobie sobie staz,zeby zalapac sie na macierzynski:tak:
Tak wiec do zobaczenia za kilka miesiecy;-);-)

reklama
chyba muszę suwczek troszku przesunąc... trzymajcie za nas kciuki.... za dwa trzy dni planowana ovu....:tak: :zawstydzona/y:;-):laugh2:

Do góry