reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak długo się staramy?

Witam. Na forum zarejestrowałam się już dosyć dawno, ale z reguły tylko czytałam. Napisałam zaledwie kilka postów, ale teraz nie mogę milczeć... a może już nie mam siły dusić tego w sobie.

Staramy się o dziecko odkąd zamieszkaliśmy razem. Kilka dni temu minie rok. Mój Skarb bardzo chciałby mieć dzidziusia i gdyby mógł sam by sobie go urodził :-) Ja również bardzo chciałabym w końcu dać mu dziecko. Oglądam się za maluchami na ulicach i uśmiecham się na widok dziecięcego wózka. Czy to paranoja? Póki co, rozpieszczam dzieci koleżanek i błagam w duchu by kolejna miesiączka się nie pojawiła...

W zeszłym tygodniu byłam u ginekologa. Myślałyśmy razem z Panią Doktor, że to może już. Niestety 17 dni po terminie, dostałam okres. Czasami mam wrażenie, że nigdy nie doczekamy się dziecka :-(

reklama
thatgirl witam cie cieplutko i miło ze do nas dołączyłaś :) mam nadzieje ze szybciutko przejdziesz do działu mamuśiowego :)
napewno sie doczekasz :) i to juz niedługo (czuje to w kościach ;) ). my staraliśmy sie 2,5 roku i w końcu sie udało. jak byś potrzebowała jakiejs rady, to wal śmiało!

that girl - nie zrozum mnie źle :) ale czasami lepiej mieć trudności z zajściem w ciążę niż z jej utrzymaniem. Ja mam problemy z zajściem w ciążę (brak owulacji) i już 4 razy poroniłam i teraz panicznie boję się że następna fasolka też nie zobaczy dnia :( Ale najważniejsze, to nie tracić nadzieji i być dobrej myśli, a przede wszystkim przestać o tym obsesyjnie myśleć :) Ja dopiero niedawno zmieniłam stosunek do tego i czerpie radość z sexu pełnymi garściami, a jeśli przy okazji wyjdzie z tego dzidzia, to będę miała podwójną satysfakcję :)
A teraz czekam aż wyjaśni się czemu @ się spóźnia :)

Elżbietka podziwiam Cię za tak wielką cierpliwośc i wytrwałośc w staraniach. Nie wiem jak ty wytrzymałaś ten czas oczekiwań, bo ja po kilku miesiącach tracę już nadzieję i przestaję wierzyc że kiedykolwiek będę miała maleństwo pod serduchem. Jesteś chyba najlepszym wzorem dla wszystkich starających się.

thatgirl pisze:
Niestety 17 dni po terminie, dostałam okres. Czasami mam wrażenie, że nigdy nie doczekamy się dziecka :-(

A nie miałaś robionych żadnych badań? Jeśli tak Ci się opóźnia okres, to może masz problemy z owulacją? Rok to dosyć długo. Może warto pomóc naturze?...

reklama
Do góry