Monicaa099
Początkująca w BB
myślę, że 2/3 lata jest w miarę dobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, jaWitam was dziewczyny.
Jestem tutaj nowa. Mam synka który za parę dni skończy 9 miesięcy. Bardzo chciałabym zaczac starania o drugiego malucha. Jednak troszkę się obawiam o tak mała różnicę wieku. Czy jest tutaj mama która zdecydowała się tak szybko na drugie dziecko ?
Wszystko ma swoje plusy i minusy, wiec to pewnie kwestia podejścia@Pietruszka90 A mi się zawsze wydawało, że lepiej 2x w pieluchy nie wchodzić Przy okazji dzieciaki razem mogą się bawić i dorastać jeśli jest mniejsza różnica wieku
Wszystko ma swoje plusy i minusy, wiec to pewnie kwestia podejścia
Wszystko ma swoje plusy i minusy, wiec to pewnie kwestia podejścia
Odpowiem krótko ile ludzi i związków tyle zdań. Fajnie jak to świadoma decyzja jakaby nie była i by potem się nie okazało,że to nie tylko kwestia "kiedy" ale "czy jeszcze będzie nam dane..."Moj synek ma prawie 10 miesiecy i nie mozemy z mezem zdecydowac kiedy bedzie najlepszy czas na drugie dziecko. Jaka jest najlepsza roznica wieku. Prosze napiszcie za i przeciw. Dzieki:-)
Obadam to będę wiedziała, bo właśnie taki scenariusz napisało nam życie...Na pewno też będzie coś za coś bo choć syn w 1 klasie to nudy nie ma,trzeba nauczyć systematyczności w nauce itp... Każdy układ wymaga dopracowania bo jednak zmieni się wszystko...nawet my dorośliZawsze wydawało mi się, że najbardziej optymalne jest mieć jedno dziecko już w wieku szkolnym i dopiero "brać się" za nastepne. Ot, takie ułatwienie dla rodziców bo musza mieć wiecznie oko tylko na jedno dziecko + starszak też moze od czasu do czasu pomóc, przypilnować młodszego itd.