reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

większość babydream- z rossmana (żel pod prysznic, olejek, płyn do kąpieli), krem na rozstępy ziaja, a płyn do higieny intymnej i krem do twarzy dla kobiet w ciąży z perfecta mama, ale chyba sobie teraz kupię jakiś krem na zimę, bo ten jest nawilżający i przeciw przebarwieniom- będzie dobry na noc.

Dziewczyny- widziałam w superpharm dwie duże mustelle za 139 zł w promocji, dla mnie i tak za drogo, ale może Was to zaintersuje. Ja chcę kupić teraz fissan- kosztuje tylko 20 zł a ponoć całkiem dobry.

Ostatnia edycja:
reklama
A co sadzicie o tym kremie z masy perłowej (mam prawie całe opakowanie hmm)
wkleję wam jak on wygląda - No-Scar >> Krem na blizny szkoda by mi było go nie wykorzystać, jest dość tępy w smarowaniu ale blizny po pryszczach ładnie rozjaśnia na twarzy ... może ktoś stosował?

jeszcze używam szamponu dla niemowlaków :) A krem na zimę też taki dla dzieci sobie i mężowi kupię- on ma alergię skórną i takie dziecięce kremy lepiej na niego działają a jak porównywałam składy mają duzo mniej chemii i pachną jak dla mnie ładniej:) Dziewczyny dobry jest też naturalny żel pod prysznic i mydło w płynie biały jeleń- mąż używa, bo mu nie szkodzi i czasem mu "podkradam".

A ja mam coraz większą ochotę na farbowanie [nie farbowałam włosów od lutego] a mojemu Kudłatemu podobają się naturalne :-p
Tez nie farbuję od ponad roku, ale do ciązy sie przygotowywałam, więc odrosty balejażu maskowałam poprzez upięcie, a dziś mam już własne rudawo brązowe kłaczki :tak:

ja ostatni raz farbowałam w sierpniu....jestem od tego uzalezniona i od zmiany fryzur teraz kiszka... :( nie wiem jak to przezyje :)

ja też kilka miesięcy nie farbowałam, a z tego co wiem, chna nie jest szkodliwa, jeszcze spytam sie lekarza, ale wizyte mam 16.12, więc włoski będą lśnić dopiero na święta

Ostatnia edycja:
Gosiaczek.81 mnie kosmetyczka przed mikrodemabrazją pytała czy jestem w ciąży bo to przeciwwskazanie.. Ale zawsze lepiej sprawdzić u kilku źródeł.
Ja zakupiłam buteleczkę bio-oil na przyszłe rozstępy ale użyłam do tej pory tylko raz, więc nie wiem czy mogę polecić. Ale to tez podobno jest preparat bardziej na minimalizowanie blizn.

reklama
A co sadzicie o tym kremie z masy perłowej (mam prawie całe opakowanie hmm)
wkleję wam jak on wygląda - No-Scar >> Krem na blizny szkoda by mi było go nie wykorzystać, jest dość tępy w smarowaniu ale blizny po pryszczach ładnie rozjaśnia na twarzy ... może ktoś stosował?
Gosiaczek ja uzywałam tego kremu na blizny pooperacyjne i u mnie sprawdził się super, ale przestałam go używać przed ciążą i powiem, że ulotkę wywaliłam i nie wiem czy w ciąży wolno go stosować.

Do góry