reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

melody zdecydwanie polecam lekarza. My tu sobie piszemy różne rzeczy, ale ja bym wolała skonsultować się z fachowcem. Jeśli się jednak nie wybierasz to sok malinowy z pewnością nie zaszkodzi, herbatka z cytrynką, mleko z miodem i czosnkiem itp. Słyszałam, że można oscillococcinum i rutinoscorbin. Na ulotce każdego leku jest informacja czy lek nie zaszkodzi kobietom w ciąży. Zdrowia życzę! :)

reklama
Melody, Traschka ma rację. Ja nie pracuję, siedzę w domku, mogę się więc spokojnie wygrzać, spróbowałam więc domowych sposobów. Dałam sobie 3 dni i działa. Ale prawie nigdzie nie wychodziłam z domu, więc miałam większe szanse na zatrzymanie infekcji.

Do lekarza ale biegiem ;) ja już jeden antybiotyk brałam w 5 t.c. i nie chcę więcej. Tak się bałam o maleństwo, że o mało nie oszalałam, ale na szczęście jest w porządku :)

Wczoraj wieczorem zadecydowałam, że dziecko jest najwazniejsze i ze jak teraz nic nie zrobie to bedzie duzy problem.:-(
Poszlam dzis do lekarza i dostalam Bioparox i wg rady kolezanki farmaceutki kupilam tez propolki (ale te z cukrem).
L4 do wtorku i mam nadzieję, że infekcja się zatrzyma.

Dzięki za wsparcie :-)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy macie zamiar farbować włosy podczas ciąży? Jeżeli tak to jakimi farbami.
W poprzedniej ciąży nie farbowałam włosów, ale tym razem wolałabym wyglądać bardziej atrakcyjnie.
Jakieś rady?

Konkretnie nie wiem jakie - ale zadałam podobne pytanie moim styczniówkom (forumowiczkom z 1 ciąży) i mówiły, że farbowały włosy bez oporów większych, bo farby są teraz bezpieczne. Ja na pewno jak skończę trzeci miesiąc zrobię sobie pasemka metodą domową (czepek specjalny z dziurkami i szydełko) lub wybiorę się w końcu do fryzjera.

Też mam opory, ale warto poradzić się np swojego gina no a później fryzjerki i zadecydować.

reklama
Do góry