reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

Cześć ja z kwietniówek... tak sobie czytam ten wątek i już się zupełnie pogubiłam co można a czego nie.
Ja jem na śniadanie i kolację płatki na mleku a na obiadek przeważnie kurczak gotowany + ziemniaczki + marchewka.
Jadam też czekoladę, banany, jabłka i chyba tyle z tego mojego jedzenia.
Na początku jadłam dosłownie wszystko, mięso smażone też ale po 3 tygodniach mała zaczęła mieć straszne bóle brzuszka i zrezygnowałam z większości urozmaiceń.

reklama
Jesli dziecko ma skaze to biszkopty sa wykluczone - zawieraja niestety dodatek serwatki.
Masla tez nie wolno, nawet w malej ilosci.

Wiem bo sama cierpie.
Ale powoli przyzwyczajam sie do oliwy z oliwek :)
A slodkiego to mi sie chce, oj chce. Z tym ze po pierwsze wiekszosci pysznych slodkosci nie moge bo maja cos mlecznego, a po drugie u mnie niestety waga nie spada, nadal 3 kg wiecej niz przed ciaza. Niby nie duzo, ale wszystko utkwilo w brzuchu i to widac :( Nawet cm w pasie mi sie absolutnie nie zmniejszaja, do stanu sprzed ciazy stale brakuje 18 cm :(

A czy myślicie, że jeśli do tej pory jadłam ser biały, twarożki, jogurty i inne rzeczy "wspólne z krową" i nic się nie działo to mogłabym i mleka z płatkami spróbować? Kiedyś takie śniadanka jadałam i tęsknię do nich. Tlyko tak się zastanawiam czy czasem mleko nie jest bardziej złośliwe od jego przetworów...

mi nawet w szpitalu podawali na śniadanie zupe mleczną wiec myśle ze mozesz sprobować

catherinka! jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz :)

A tak poważnie, to chyba nic Ci nie będzie (i oczywiście malutkiemu Filipkowi też)

nam tez serwowali zupy mleczne po porodzie-ja jadlam i maly ok
aniam ja tez 3kg na plusie i nie wiem gdzie to sie trzyma mi sie wydaje ze w brzuchu ale kazdy mowi ze dupa mi urosla :mad:(oczywiscie klepia te co dzieci nie rodzily) ale mi taka pasuje bo wtedy miala koscista ;) i mowie ze jenifer lopez tez ma tylek a kazdy sie nim zachwyca ;)
co mnie wnerwia to ta opona spodnie chcialam kupic i co przymierzam to leza swietnie ale ta wystajaca opona :mad: :mad: :mad: no i nie kupilam :mad:
dzis robie drugie podejscie

i szukam zestawu cwiczen bo juz postanowione ze od dzis ostro biore sie za siebie

Catherinka moja Zuzia od mleka miala straszne bole brzuszka i musialam zrezygnowac z bawarki i z platkow na sniadanko :-[
ale tak jak inni mowia musisz sprobowac i sprawdzic czy Twojemu Filipkowi nic nie bedzie :)

a racji tego,że moja mała ma na buzi pełno czerwonych krostek muszę wyeliminować na jakiś czas z diety nabiał :( kurcze mięsa nie jesm, nabiału nie mogę ...więc zastanawiam się co będę teraz jadła ???

reklama
Do góry