reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Tak mi przykro. A macie plan na dalsze działania? Grunt to działać dalej ☺️
Bardzo dziękuję Wszystkim za słowa otuchy, trochę łez dziś uroniłam, mąż też smutny.

Będziemy dalej próbować, ponieważ chcemy mieć ciągłość w cyklach. Pierwszą inseminację miałam w listopadzie, potem miałam torbiel, więc chwila przerwy i teraz w lutym.
Ciągle zastanawiam się, czy ta zmiana dawcy może by w tym przypadku nie pomogła.

Jedyne co mnie zastanawia to fakt, że niektórzy lekarze każą testować 10 dniu po inseminacji, a inni dopiero 14 dnia. Niestety w moim przypadku za pierwszym razem testy robione w różnych terminach nic nie zmieniły. Dziś jest 10 dzień po IUI, ale nie robię sobie żadnych nadziei. Myślę, że jakby coś miało z tego być, to wyszłoby w becie.

Bardzo dziękuję Wszystkim za słowa otuchy, trochę łez dziś uroniłam, mąż też smutny.

Będziemy dalej próbować, ponieważ chcemy mieć ciągłość w cyklach. Pierwszą inseminację miałam w listopadzie, potem miałam torbiel, więc chwila przerwy i teraz w lutym.
Ciągle zastanawiam się, czy ta zmiana dawcy może by w tym przypadku nie pomogła.

Jedyne co mnie zastanawia to fakt, że niektórzy lekarze każą testować 10 dniu po inseminacji, a inni dopiero 14 dnia. Niestety w moim przypadku za pierwszym razem testy robione w różnych terminach nic nie zmieniły. Dziś jest 10 dzień po IUI, ale nie robię sobie żadnych nadziei. Myślę, że jakby coś miało z tego być, to wyszłoby w becie.
Dołączam się do słów otuchy - będzie dobrze, byle do przodu :-)
Może rzeczywiście zmiana dawcy przyniesie konkretną.. zmianę!
Nie wiem, jakie przyjmowałaś leki, ale Ovitrelle utrzymuje się w organizmie przez 10 dni, testy wychodzą wówczas pozytywne.. Ale mnie lekarz badanie krwi kazał zrobić dopiero 3 dni po terminie @ .

Przyjmowałam Ovitrelle, ale 8 dni po inseminacji miałam negatywny test z moczu, więc szybko się wypłukał. Dziś jest 10 dzień, odstawiłam leki i na nowo otwieram umysł …

Najwazniejsze ze sie nie poddajecie:) :) a jesli chodzi o testowanie to chyba tez zalezy od dlugosci cyklu ja miałam zawsze krotkie cykle ok 26 dni czasem krocej i zawsze kazal mi testowac 10 dni po

reklama
@eij trzymam kciuki za wizytę 😘✊✊

@Monika4321 przykro mi bardzo 😔 ale walcz dalej, niedługo i dla Was zaświeci słońce jestem tego 100% pewna 😘 trzymaj się 🤗
Dziewczynki ja po wizycie, okazało się że dzieciaki się tak ułożyły że macica zamiast w szerz, rozrasta się wzdłuż i lekarka powiedziała że nie wytrzyma do 12 kwietnia 😳 więc za dwa tygodnie na kolejnej wizycie USG i wtedy zdecydujemy co dalej. Na dzień dzisiejszy plan b wygląda tak że idę na oddział 4 kwietnia a 5 mam CC. Chyba że coś się jeszcze zmieni do tego czasu....

Do góry