reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Wie teściowa, moi rodzice i nasze rodzeństwo. Wszyscy wspierają. To dobre, jednak kuedy przychodzi dzień testu i muszę zmierzyć się z jego wynikiem a potem jeszcze ich wszystkich poinformować...
zostałam dzisiaj w domu. Mam pęknięte serce.
Choć to banalnie brzmi to wiem co czujesz, dziś to straszny dzień, proponuję pyszne winko wieczorem, jutro już będzie lepiej , zawsze najgorszy ten straszny dzień testowania....

Tak, nazywa się AMH, ja płaciłam za nie około 200 zł, można je wykonać w dowolnym dniu cyklu
A AMH nie mówi czasem o ilości ?
Jakość ciężko zbadać , przy invitro przy punkcji chyba dopiero coś tam wiemy o jakości komórek i zarodkow, a dokładnie to robię badania genetyczne które kosztują kupę kasy. To mi się wydaje, ale pewna nie jestem

20tc 1d i 268 g czyli 9 dni różnicy z terminem z transferu...boję się o skarbusia :(
Hej!!!!
Spokojnie. Dzieci rosną w różnym tempie. Jak przepływy dobre, to nie masz się czym martwić. Zawsze bierz pod uwagę błąd pomiaru. U tak maleńkiej istotki, każdy milimetr zaznaczony przez lekarza to różnica kilku dni.
Uspokajam Cię, bo u mnie już prawie 35 tydzień i od początku jedno mniejsze od drugiego. Najpierw było to 3 dni, a teraz juz ponad tydzień.
Byłam teraz w szpitalu. Jednego dnia jeden lekarz podał wagę 1740g i 2000g. Po dwóch dniach inny lekarz 2000g i 2000g. A przed wypisem, czyli po 5 dniach jeszcze inny na usg mówi, że "o jak równo rosną, mają po 1900g". Śmiech na sali puste krzesła ;)

Ktoś pytał o badanie komórek...
Amh to rezerwa jajnikowa. Czyli ile nam zostało do wyprodukowania, zakładając cykle 28 dniowe.

Jakość komórek sprawdza się badaniem DHEA-S w drugiej fazie cyklu.
A czy będzie owulacja czyli czy komórka (pęcherzyk) nie jest pusty, stwierdza sie po przyrostach estradiolu i lh przed owulacją (zaczyna sie ok 9d.c i powtarza co dwa dni spr jak rośnie)

reklama
Do góry