reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witaj!
Mam 2 letniego synka z drugiej IUI. Stymulacja clo, ovitrelle, IUI w 14d.c.

Teraz jestem w ciąży bliźniaczej. Również drugie podejście. Z tym, że stymulacja Aromkiem, euthyrox na zbicie tsh, acard na lepsze ukrwienie macicy, koenzym q10 na lepsze jajka i inofem. Do tego domowe sposoby, typu papka z banana, awokado i nasion chia. Plaster ananasa przed i dwa dni po IUI. Ovitrelle na pęknięcie. Po clo zawsze jeden pęcherzyk dominujący, po Aromku było dwa.
I tak leci 31 tydzień ciąży (na poczatku Plamiłam, potem 5 tygodni wymiotowalam po wszystkim, wyszły mi żylaki na nogach od ciężaru, a teraz walczę z cukrzycą ciążowa). Wszystko jest do przeżycia ;)

Walka warta jest nagrody :) choć nie raz brakuje sił :)
a pamiętasz jaką miałaś dawkę clo?

reklama
28.08: @kochanka328 - wizyta u Paśnika

30.08: @nuna85 - monitoring cyklu, @Artemida90 - monitoring cyklu.
31.08: @Evelevel - wizyta u gin
Sierpień - @agawid - starania naturalne
03.09: @LolaLolina - monitoring cyklu, @moon333 - monitoring przed IUI
06.09: @Evelevel - Termin Porodu![emoji64] , @anolianna - wizyta u gin
07.09: @agatgagat - połówkowe
08.09: @SOSENKA90 - testowanie!!! [emoji4]
12.09: @zuzik85 - wizytau gin
18.09: @redferrari - połówkowe
20.09: @agatgagat - wizyta u gin
24.10: @zuzik85 - Termin Porodu![emoji64][emoji64]
26.10: @HiperNova - Termin Porodu![emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]

Ktoś jeszcze do kalendarza?

Miłego dnia dziewczynki[emoji295]

@zuzik85, a Ty co miałaś wczoraj za wizyte?
Wczoraj miałam wizytę w celu ustalenia daty spotkania z maluszkami. Jak nic nie wywiną wcześniej to spotykamy się 9 października.
I trochę terminy wizyt mi się zmieniły na końcówce.
10.09
12.09
24.09
9.10 - cc :)

a pamiętasz jaką miałaś dawkę clo?
Cło mialam zawsze 1x1 wieczorem od 2 do 6 dnia cyklu.
Aromek 2x1 od 3 do 7 - nie czytajcie ulotki aromka bo w Polsce ten lek zarejestrowany jest na raka piersi i na wywołanie sztucznej menopauzy.
Z tym, że dla nas - staraczek - przepisu ja go na wzrost pęcherzyka :) taki o paradoks.

Uściski dla wszystkich! Gratuluje udanych wizyt, przytulam te którym coś poszło nie tak...
Mało mnie, ale wpadam raz na jakiś czas :)

A co z @anula88 i @jadzia715?

Wczoraj miałam wizytę w celu ustalenia daty spotkania z maluszkami. Jak nic nie wywiną wcześniej to spotykamy się 9 października.
I trochę terminy wizyt mi się zmieniły na końcówce.
10.09
12.09
24.09
9.10 - cc :)
To.. troszkę ponad miesiąc :D wow Zuzik i jak się z tym czujesz? Czujesz się gotowa? ;) Jak Twój synek w ogóle? ;)

To.. troszkę ponad miesiąc :D wow Zuzik i jak się z tym czujesz? Czujesz się gotowa? ;) Jak Twój synek w ogóle? ;)
Ja to chciałabym już. Czuję się jak słoń w składzie porcelany :) o wszystko zahaczam brzuchem, wszystko na nim się zatrzymuje :) na drugie piętro wchodzę "godzinę" a dyszę i sapię jak po maratonie :)
Poza tym ciągle muszę przypominać synkowi, żeby na ten brzuch uważał, żeby nie uderzył, nie skoczył... w nocy każda próba przekrecenia się to mega wyczyn ;) co 2 godziny siku, ok 3-4 dzieciaki sie budzą i na brzuchu mam Himalaje :)
W domu to tylko pilnuje, żeby synek miał zorganizowany czas i był pojedzony. Teraz juz nawet na spacery z nim nie wychodzę, tylko czeka aż tata wróci z pracy...
Wiec marzę już o 38 tygodniu i rozwiązaniu.
Oczywiście to nie jest narzekanie, to uroki ciąży bliźniaczej :)

W ogóle fajnie nasz Zuzik podwyższa statystyki co :D Zwykle kobiety mają jedno dziecko z IUI, niektóre dwoje, a tu proszę z czterech IUI troje dzieci :D Ktoś kiedyś pisał, że to 50%, a to jest 75% :D:D:D
Tak się udało :) pewnie gdybym była teraz w ciąży pojedynczej, na trzecie ciężko byłoby się zdecydować.
Zawsze prosiłam "byle jedno"...
Po cesarce jeczalam "nigdy więcej"...
A teraz cieszę się bardzo i wiem, że wszystko zniosę, byle się zdrowo i szczęśliwie urodziły :)

[emoji8]

Hej! Przepraszam że się wtrące, dawno mnie tu nie było ale podczytuje ten wątek. Mam zdiagnozowaną endometrioze w otrzewnej. O ile mi wiadomo to endometriozy się nie leczy, to choroba nieuleczalna. Można ją tylko wyciszyć lekami np. wprowadzając sztuczną menopauzę. Ja przez 3 mies. brałam Visanne i nie miałam okresu, a za 3 opakowania płaciłam niecałe 10 zł. Po odstawieniu przez kilka miesięcy miałam okres bezbolesny ale już ostatnie 3 cykle znów ból powrócił. By zdiagnozować czy masz endometriozę polecam laparoskopie. Ja już przeszłam 2 :(
A przy tych laparo niszczyli Ci ogniska endometriozy? Czy tylko diagnostyczna była?

Kurczę problem mam. W czwartek przed wizytą robiłam mocz. Wyszły mi liczne bakterie, leukocyty 14-16 i liczne nabłonki. Na wizycie dała mi na posiew moczu. Ale podejrzewałam, że to po prostu źle pobrana próbka była, więc oddałam dzisiaj jeszcze raz i faktycznie już dzisiaj bakterie nieliczne, leukocyty 2-4 i nabłonki nieliczne, ale za to pojawiły się jakieś "liczne kryształy kwasy moczowego". Kojarzycie z czego co może być? I w 4 dni nagle liczne kryształy? :O

reklama
Kurczę problem mam. W czwartek przed wizytą robiłam mocz. Wyszły mi liczne bakterie, leukocyty 14-16 i liczne nabłonki. Na wizycie dała mi na posiew moczu. Ale podejrzewałam, że to po prostu źle pobrana próbka była, więc oddałam dzisiaj jeszcze raz i faktycznie już dzisiaj bakterie nieliczne, leukocyty 2-4 i nabłonki nieliczne, ale za to pojawiły się jakieś "liczne kryształy kwasy moczowego". Kojarzycie z czego co może być? I w 4 dni nagle liczne kryształy? :O
a obje próbki z porannego moczu?

Do góry