reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A powiedzcie mi czy znacie ten lek na endometriozę - jest dosyć drogi - ok 350 pln - jeśli tak to gdzie go kupujecie?
Hej! Przepraszam że się wtrące, dawno mnie tu nie było ale podczytuje ten wątek. Mam zdiagnozowaną endometrioze w otrzewnej. O ile mi wiadomo to endometriozy się nie leczy, to choroba nieuleczalna. Można ją tylko wyciszyć lekami np. wprowadzając sztuczną menopauzę. Ja przez 3 mies. brałam Visanne i nie miałam okresu, a za 3 opakowania płaciłam niecałe 10 zł. Po odstawieniu przez kilka miesięcy miałam okres bezbolesny ale już ostatnie 3 cykle znów ból powrócił. By zdiagnozować czy masz endometriozę polecam laparoskopie. Ja już przeszłam 2 :(

Cześć Dziewczyny. Ciesze się dobrymi wiesciami od przyszłych Mamus ;-) wybrałam się dziś do ginekologa na nfz. Powiem Wam ze to niezła parodia. Zrobił mi usg na moja prośbę. Stwierdził że w 20 dc sensu to nie ma. Ale zrobił. Na usg endometrium juz grube i prawidłowe. Zauważył jeszcze 1 pęcherzyk. Rozmiaru nie mierzył ... stwierdził że ...cytuje " jak to ten pęcherzyk to miesiączka będzie ho ho daleko" nosz ręce mi opadły. Juz o nic nie pytalam. Kazał przyjść 10-14 dc żeby zobaczyć czy rosną pecherzyki. Płodne miałam na pewno w tym cyklu bo sluz mi dawał się we znaki. Do tego stukanie jajnika ;-) no ale cóż to za pęcherzyk mam nie wiem. Jakieś pomysły ? :-D
O masz może to był jajanik :p
A tak na poważnie czasem jeden pęka a drugi nie raczej oczyści się sam w czasie okresu :)

28.08: @kochanka328 - wizyta u Paśnika

30.08: @nuna85 - monitoring cyklu, @Artemida90 - monitoring cyklu.
31.08: @Evelevel - wizyta u gin
Sierpień - @agawid - starania naturalne
03.09: @LolaLolina - monitoring cyklu, @moon333 - monitoring przed IUI
06.09: @Evelevel - Termin Porodu![emoji64] , @anolianna - wizyta u gin
07.09: @agatgagat - połówkowe
08.09: @SOSENKA90 - testowanie!!! [emoji4]
12.09: @zuzik85 - wizytau gin
18.09: @redferrari - połówkowe
20.09: @agatgagat - wizyta u gin
24.10: @zuzik85 - Termin Porodu![emoji64][emoji64]
26.10: @HiperNova - Termin Porodu![emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]

Ktoś jeszcze do kalendarza?

Miłego dnia dziewczynki[emoji295]

@zuzik85, a Ty co miałaś wczoraj za wizyte?

Ostatnia edycja:
28.08: @kochanka328 - wizyta u Paśnika

30.08: @nuna85 - monitoring cyklu, @Artemida90 - monitoring cyklu.
31.08: @Evelevel - wizyta u gin
Sierpień - @agawid - starania naturalne
03.09: @LolaLolina - monitoring cyklu, @moon333 - monitoring przed IUI
06.09: @Evelevel - Termin Porodu![emoji64] , @anolianna - wizyta u gin
07.09: @agatgagat - połówkowe
08.09: @SOSENKA90 - testowanie!!! [emoji4]
12.09: @zuzik85 - wizytau gin
20.09: @agatgagat - wizyta u gin
25.09: @redferrari - połówkowe
24.10: @zuzik85 - Termin Porodu![emoji64][emoji64]
26.10: @HiperNova - Termin Porodu![emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]

Ktoś jeszcze do kalendarza?

Miłego dnia dziewczynki[emoji295]

@zuzik85, a Ty co miałaś wczoraj za wizyte?
Zmienili mi termin połówkowych bo dr ma urlop i będę miała 18.09 zmienisz poproszę? dziękuję :)

Hej! Przepraszam że się wtrące, dawno mnie tu nie było ale podczytuje ten wątek. Mam zdiagnozowaną endometrioze w otrzewnej. O ile mi wiadomo to endometriozy się nie leczy, to choroba nieuleczalna. Można ją tylko wyciszyć lekami np. wprowadzając sztuczną menopauzę. Ja przez 3 mies. brałam Visanne i nie miałam okresu, a za 3 opakowania płaciłam niecałe 10 zł. Po odstawieniu przez kilka miesięcy miałam okres bezbolesny ale już ostatnie 3 cykle znów ból powrócił. By zdiagnozować czy masz endometriozę polecam laparoskopie. Ja już przeszłam 2 :(

Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź[emoji172]
Za 2 tyg pojde na wizyte i zapytam
Buziaki

reklama
Do góry