reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No to w sumie u nas tez to jest... biale pieczywo (ja malo, on czesto), smietana, pszenny makaron, majonez (ja kocham!) wieprzowina tez idzie... :(
A kawy nie pijesz?
To same warzywa zostaja chyba...
Pije kawe parzoną, świeżo mielona [emoji4] mamy młynek i kupujemy w ziarenkach. Jest przepyszna. I z mlekiem rano słabą kawkę, lub z lyzeczka cukru trzcinowego [emoji4] teraz a ciąży a pracy inke błonnik pije jeszcze no brakuje mi koło 16 nawyku, że kawe pije [emoji16]

reklama
No to w sumie u nas tez to jest... biale pieczywo (ja malo, on czesto), smietana, pszenny makaron, majonez (ja kocham!) wieprzowina tez idzie... :(
A kawy nie pijesz?
To same warzywa zostaja chyba...
Zamiast wieprzowiny wybieraj wołowine i drób. Najlepiej indyka. No i ryby.
Na kanapki można zrobić pyszne zdrowe pasty. Daj maila na priv to wysle Ci [emoji4]

A gdzie tam, nawet ostatnio pisałam znajomej jadłospis przykładowy [emoji4]
Śmietana na jogurt naturalny
Chleb na żytni
Makaron na pełnoziarnisty
Zamiast majonezu do sałatek to sosy musztardowe albo jogurt greci - smakuja duzo lepiej!
Na kanapke sosik czosnikowy zrobic zamiast majo majo
Na prawde jest masa alternatyw i są wiele smaczniejsze [emoji4]

Mmm fajne to! Bez kitu, tylko trzeba miec swiadomosc... ze mozna i zdrowo jesc...
A ryz i ziemniaki mozna?

Pije kawe parzoną, świeżo mielona [emoji4] mamy młynek i kupujemy w ziarenkach. Jest przepyszna. I z mlekiem rano słabą kawkę, lub z lyzeczka cukru trzcinowego [emoji4] teraz a ciąży a pracy inke błonnik pije jeszcze no brakuje mi koło 16 nawyku, że kawe pije [emoji16]

Wlasnie, ja po rozpuszczalnej nawer zle sie czuje ale nie mam mlynka chociaz wszyscy w rodzinie maja[emoji28]
Mam za to taka ze swiata herbat smakowa zmielona na miejscu - ale ona moczona byla w syropie wiec smakowa odpada..
Musze zakupic mlynek i dobre ziarenka...
A znasz kawe Etno? Jest super lagodna...pyszna!
Co jeszcze dobrego jesz?

Zamiast wieprzowiny wybieraj wołowine i drób. Najlepiej indyka. No i ryby.
Na kanapki można zrobić pyszne zdrowe pasty. Daj maila na priv to wysle Ci [emoji4]

Jej! Kochana jestes[emoji3][emoji172]
Wysle Ci zaraz.
Ja wlasniw czytam o tej endometriozie... jaki to paradoks... bezdzietnosc jest przyczyna wndometriozy a tej skutkiem bezplodnosc
://///

Cześć Dziewczyny. Ciesze się dobrymi wiesciami od przyszłych Mamus ;-) wybrałam się dziś do ginekologa na nfz. Powiem Wam ze to niezła parodia. Zrobił mi usg na moja prośbę. Stwierdził że w 20 dc sensu to nie ma. Ale zrobił. Na usg endometrium juz grube i prawidłowe. Zauważył jeszcze 1 pęcherzyk. Rozmiaru nie mierzył ... stwierdził że ...cytuje " jak to ten pęcherzyk to miesiączka będzie ho ho daleko" nosz ręce mi opadły. Juz o nic nie pytalam. Kazał przyjść 10-14 dc żeby zobaczyć czy rosną pecherzyki. Płodne miałam na pewno w tym cyklu bo sluz mi dawał się we znaki. Do tego stukanie jajnika ;-) no ale cóż to za pęcherzyk mam nie wiem. Jakieś pomysły ? :-D

reklama
Cześć Dziewczyny. Ciesze się dobrymi wiesciami od przyszłych Mamus ;-) wybrałam się dziś do ginekologa na nfz. Powiem Wam ze to niezła parodia. Zrobił mi usg na moja prośbę. Stwierdził że w 20 dc sensu to nie ma. Ale zrobił. Na usg endometrium juz grube i prawidłowe. Zauważył jeszcze 1 pęcherzyk. Rozmiaru nie mierzył ... stwierdził że ...cytuje " jak to ten pęcherzyk to miesiączka będzie ho ho daleko" nosz ręce mi opadły. Juz o nic nie pytalam. Kazał przyjść 10-14 dc żeby zobaczyć czy rosną pecherzyki. Płodne miałam na pewno w tym cyklu bo sluz mi dawał się we znaki. Do tego stukanie jajnika ;-) no ale cóż to za pęcherzyk mam nie wiem. Jakieś pomysły ? :-D

Haha komedia:) wlasnie dzis myslalam o tym jak to musi byc ciekawie na nfz... bo ja juz tyle lat place podatki ze moze KIEDYS skorzystam:)

Do góry