reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No i dziewczyny pierwsze ivf u mnie sie nie powidło. Kolejna porazka po 4 iui. Ale co tam glowa do gory i do przodu. W przyszlym cyklu crio transfer i wracam po nasze 2 mrozaczki [emoji173][emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze, widziałam już Twój wpis na forum in vitro. Strasznie mi przykro. Podziwiam za pozytywne myślenie.

reklama
No i @ przyszła, trzecie podejście oficjalnie się nie udało... w sobotę wizyta u gina, musimy tam poważnie pogadać. U nas uznali, ze problemem jest słabe nasienie i ze u mnie wszystko super. Nie miałam żadnych badań! mam niedoczynnosc tarczycy z hashimoto, wyniki niby Ok, ale w klinice jakoś sie tym nie interesują. Nikt nie sprawdzał mi nawet drożności jajowodów No nic, żadnych badań nie miałam. Jak Was czytam to jestem w szoku. Dziewczyny napiszcie mi proszę o jakie badania powinnam się upomnieć... Mąż namawia mnie na czwarta próbę, gin tez pewnie przyjmie ten kierunek. A ja nie wiem już co ma sens. Nie chce inwestować w in vitro bez potwierdzenia medycznego, ze to może się udać. Wiem, ze nigdy nie ma 100% gwarancji...

Molly bardzo mi przykro do mnie . A miałaś robiona wogole drożność?? U mnie lekarz sprawdzał czy mam drożność. Badanie Amh. A jakie Twój M ma wyniki ??

No i @ przyszła, trzecie podejście oficjalnie się nie udało... w sobotę wizyta u gina, musimy tam poważnie pogadać. U nas uznali, ze problemem jest słabe nasienie i ze u mnie wszystko super. Nie miałam żadnych badań! mam niedoczynnosc tarczycy z hashimoto, wyniki niby Ok, ale w klinice jakoś sie tym nie interesują. Nikt nie sprawdzał mi nawet drożności jajowodów No nic, żadnych badań nie miałam. Jak Was czytam to jestem w szoku. Dziewczyny napiszcie mi proszę o jakie badania powinnam się upomnieć... Mąż namawia mnie na czwarta próbę, gin tez pewnie przyjmie ten kierunek. A ja nie wiem już co ma sens. Nie chce inwestować w in vitro bez potwierdzenia medycznego, ze to może się udać. Wiem, ze nigdy nie ma 100% gwarancji...
Molly bardzo mi przykro. Ja też jestem po trzecim podejściu (2 dni po iui) i liczę na mały cud... Trochę się dziwie że nie miałaś zrobionej drożności, przecież to ważne by w ogóle podejść do iui - to jeden z warunków.

Serio ani drożności ani żadnych innych badań nie miałam Nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał... Jakie badania krwi powinny być? Miałam tze chlamydie, żółtaczki itp. Ten podstawowy pakiet niezbędnych badań i progesteron 7 dni po owu. Co jeszcze u Was sprawdzali?

No myślę że droznosc powinnaś mieć zrobiona....u mnie to było wymogiem i badanie rezerwy jajnikowej czyli AMH...avtak to reszte badań czyli też hormony albo tylko do wglądu.....

reklama
Serio ani drożności ani żadnych innych badań nie miałam Nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał... Jakie badania krwi powinny być? Miałam tze chlamydie, żółtaczki itp. Ten podstawowy pakiet niezbędnych badań i progesteron 7 dni po owu. Co jeszcze u Was sprawdzali?
Ja w czerwcu miałam laparoskopowo usuwane torbiele ( endometrioza ) potem pół roku zoladex i od razu iui... również nie miałam droznosci.. śmiem podejrzewać ze lekarz podczas operacji jakoś wiedział ze jest ok... no ale jeśli teraz się nie uda to zapytam o to. Jeśli chodzi o inne badania to miałam przeróżne markery i inne badania do operacji. Nic poza tym. Wyniki męża bardzo dobre.

Do góry