reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No i dziewczyny pierwsze ivf u mnie sie nie powidło. Kolejna porazka po 4 iui. Ale co tam glowa do gory i do przodu. W przyszlym cyklu crio transfer i wracam po nasze 2 mrozaczki [emoji173][emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze, widziałam już Twój wpis na forum in vitro. Strasznie mi przykro. Podziwiam za pozytywne myślenie.

reklama
No i @ przyszła, trzecie podejście oficjalnie się nie udało... w sobotę wizyta u gina, musimy tam poważnie pogadać. U nas uznali, ze problemem jest słabe nasienie i ze u mnie wszystko super. Nie miałam żadnych badań! mam niedoczynnosc tarczycy z hashimoto, wyniki niby Ok, ale w klinice jakoś sie tym nie interesują. Nikt nie sprawdzał mi nawet drożności jajowodów No nic, żadnych badań nie miałam. Jak Was czytam to jestem w szoku. Dziewczyny napiszcie mi proszę o jakie badania powinnam się upomnieć... Mąż namawia mnie na czwarta próbę, gin tez pewnie przyjmie ten kierunek. A ja nie wiem już co ma sens. Nie chce inwestować w in vitro bez potwierdzenia medycznego, ze to może się udać. Wiem, ze nigdy nie ma 100% gwarancji...

Molly bardzo mi przykro do mnie . A miałaś robiona wogole drożność?? U mnie lekarz sprawdzał czy mam drożność. Badanie Amh. A jakie Twój M ma wyniki ??

No i @ przyszła, trzecie podejście oficjalnie się nie udało... w sobotę wizyta u gina, musimy tam poważnie pogadać. U nas uznali, ze problemem jest słabe nasienie i ze u mnie wszystko super. Nie miałam żadnych badań! mam niedoczynnosc tarczycy z hashimoto, wyniki niby Ok, ale w klinice jakoś sie tym nie interesują. Nikt nie sprawdzał mi nawet drożności jajowodów No nic, żadnych badań nie miałam. Jak Was czytam to jestem w szoku. Dziewczyny napiszcie mi proszę o jakie badania powinnam się upomnieć... Mąż namawia mnie na czwarta próbę, gin tez pewnie przyjmie ten kierunek. A ja nie wiem już co ma sens. Nie chce inwestować w in vitro bez potwierdzenia medycznego, ze to może się udać. Wiem, ze nigdy nie ma 100% gwarancji...
Molly bardzo mi przykro. Ja też jestem po trzecim podejściu (2 dni po iui) i liczę na mały cud... Trochę się dziwie że nie miałaś zrobionej drożności, przecież to ważne by w ogóle podejść do iui - to jeden z warunków.

Serio ani drożności ani żadnych innych badań nie miałam Nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał... Jakie badania krwi powinny być? Miałam tze chlamydie, żółtaczki itp. Ten podstawowy pakiet niezbędnych badań i progesteron 7 dni po owu. Co jeszcze u Was sprawdzali?

No myślę że droznosc powinnaś mieć zrobiona....u mnie to było wymogiem i badanie rezerwy jajnikowej czyli AMH...avtak to reszte badań czyli też hormony albo tylko do wglądu.....

reklama
Serio ani drożności ani żadnych innych badań nie miałam Nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał... Jakie badania krwi powinny być? Miałam tze chlamydie, żółtaczki itp. Ten podstawowy pakiet niezbędnych badań i progesteron 7 dni po owu. Co jeszcze u Was sprawdzali?
Ja w czerwcu miałam laparoskopowo usuwane torbiele ( endometrioza ) potem pół roku zoladex i od razu iui... również nie miałam droznosci.. śmiem podejrzewać ze lekarz podczas operacji jakoś wiedział ze jest ok... no ale jeśli teraz się nie uda to zapytam o to. Jeśli chodzi o inne badania to miałam przeróżne markery i inne badania do operacji. Nic poza tym. Wyniki męża bardzo dobre.

Do góry