reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Molly a w jakim mieście się leczysz? My do pierwszej IUI mieliśmy badania za ok 1300 zl z tego co pamietam to hormony, Wit d, toxo, rubella, hiv, clamydia, mój m jakieś geny od mukowiscydozy. Wszystko wyszło prawie ok. Drożność metodą hycosy była przed drugą IUI. A teraz przy laparo zrobili jeszcze raz drożność.

reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MARZEC

24 - Jaka - wizyta kontrolna
25 - Molly007 - konsultacje u gina

27 - Oska305 – beta hcg
29 - Bubu19821 - monitoring cyklu
31 - jasani - wizyta u lekarza

KWIECIEŃ

01 - natalix0 - monitoring cyklu
03 – panierkaa90 - testowanie
04 – froncia – wizyta u lekarza

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Ostatnia edycja:
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MARZEC

24 - Jaka - wizyta kontrolna
27 - Oska305 – beta hcg
29 - Bubu19821 - monitoring cyklu
31 - jasani - wizyta u lekarza

KWIECIEŃ

01 - natalix0 - monitoring cyklu
03 – panierkaa90 - testowanie
09 – froncia – wizyta u lekarza

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy
Jolancik, dopisz mnie na jutro ma konsultacje u gina

Dziewczyny może mi podpowiecie wyszedł mi wynik w Anty HBC dodtani co to oznacza ????
Koniecznie skonsultuj się z lekarzem bo wydaje mi się, że to ma związek z wątrobą. I jeśli wynik jest dodatni to nie wiem czy będziesz mogła podejść do inseminacji. Poczytaj też w necie na pewno znajdziesz jakieś informacje.

Molly a w jakim mieście się leczysz? My do pierwszej IUI mieliśmy badania za ok 1300 zl z tego co pamietam to hormony, Wit d, toxo, rubella, hiv, clamydia, mój m jakieś geny od mukowiscydozy. Wszystko wyszło prawie ok. Drożność metodą hycosy była przed drugą IUI. A teraz przy laparo zrobili jeszcze raz drożność.
W Olsztynie. Rubelle i HIV tez mieliśmy. Martwi mnie brak zainteresowania moim poziomem TSH i drożnością, o której piszecie

W Olsztynie. Rubelle i HIV tez mieliśmy. Martwi mnie brak zainteresowania moim poziomem TSH i drożnością, o której piszecie

Slusznie Cie martwi. Te dwa badania powinny byc zrobione w pierwszej kolejnosci. Koniecznie zapytaj o to i zrob przed kolejnym podjesciem, zebys wiedziala na czym stoisz. Szkoda kasy i nerwow nie majac najpierw wynikow.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam hsg robione jak tylko zaczelismy sie starac staralismy sie wtedy rok, potem musialam zmienic lekarza i trafilam do poradni leczenia nieplodnosci na nfz zrobili mi wszystkie badania i pierwsze iui mialam juz jak zrobilam progesteron. Jestesmy juz po 3 iui kolejna proba w kwietniu jak sie uda

Ja od razu na pierwszej wizycie w klinice dostałam skierowanie na drożność bo bez tego lekarz stwierdził, że nie ma sensu działać. A jeżeli chodzi o tsh to już wcześniej leczyłam się u endokrynologa i gdy trafiłam do kliniki wszystko miałam w normie.

Jolancik no wlaśnie nie mogę nic za bardzo znaleść.... tylko gdzieś wyczytałam, że jesli anty HCV i Hbs Ag jest ujemne to jest okiej ja tak mam dwa ujemne .... a ten wynik dodatni oznacza ze kiedyś przeszłam żółtaczke.... ale własnie nie jestem pewna i boję się ze mnie zdyskwalifikuja..... i nie wiem co mam teraz zrobić ,, ta Pani która robiła moje wyniki powiedziała ze hest w porządku ale jednak sie martwię....

reklama
Jolancik no wlaśnie nie mogę nic za bardzo znaleść.... tylko gdzieś wyczytałam, że jesli anty HCV i Hbs Ag jest ujemne to jest okiej ja tak mam dwa ujemne .... a ten wynik dodatni oznacza ze kiedyś przeszłam żółtaczke.... ale własnie nie jestem pewna i boję się ze mnie zdyskwalifikuja..... i nie wiem co mam teraz zrobić ,, ta Pani która robiła moje wyniki powiedziała ze hest w porządku ale jednak sie martwię....
Froncia nie masz się co martwić. U mnie wyszło to samo. Albo przeszłaś kiedyś zoltaczke albo byłaś szczepiona i znaleźli przeciwciała. Też się martwilam i powtarzałam wyniki chyba 3 razy, ale lekarz mi powiedział, że to o niczym złym nie świadczy i do IUI mogłam podejść.

Do góry