reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pierwsze podejście, lekarz jeszcze dawał wielkie nadzieje bo u nas było to wszystko robione "na gorąco", sam lekarz powiedział że wie z doświadczenia że wtedy się udaje. Niestety u nas nie :( nie wiem co mam już robić, tyle badań, tyle czasu, nerwów a tu nadal nic. Mam 28 lat, dla innych mało dla mnie dużo bo czas leci nieubłaganie, zaraz się odwrócę i będę po 30stce...
Dokładnie Cię rozumiem. U nas też wszystko się ładnie układało, ja miałam dobre wyniki, nasienia dawcy, jestem po 6 nieudanych inseminacjach😤😐 masakra, tyle kasy, zawiedzionych nadzieji, wylanych łez.... Statystyki inseminacji są niskie. Wcześniej liczyłam że napewno za którymś razem złapie a jednak... Teraz wiem że jakbym miała podchodzić to Max 3 razy a później in vitro

reklama
CLO pobudzi pracę jajników, często do IUI w celu stymulacji, żeby było więcej niż jeden pecherzyk, ale moja Gino mówiła, że nawet jak jest więcej to rzadko jest ciaza mnoga, a częściej udaje się pojedyncza.
Chociaz ja z perspektywy czasu, jak widzę ile to wszystko to trwa to chętnie bym strzeliła w bliźniaki:)
Na pewno jakby były bliźniaki to bym była szczęśliwa, ale same te myśli 'czy damy sobie radę z dwójką małych dzieci' sprawiają, że strasznie się tego boję. Naprawdę rano po wizycie byłam pełna optymizmu, ale teraz zaczynam się bać. Co to będzie jak przyjdzie dzień IUI 😂 No ale nie ukrywam, że troszkę mnie uspokoiłaś, dziękuję ❤

Pierwsze podejście, lekarz jeszcze dawał wielkie nadzieje bo u nas było to wszystko robione "na gorąco", sam lekarz powiedział że wie z doświadczenia że wtedy się udaje. Niestety u nas nie :( nie wiem co mam już robić, tyle badań, tyle czasu, nerwów a tu nadal nic. Mam 28 lat, dla innych mało dla mnie dużo bo czas leci nieubłaganie, zaraz się odwrócę i będę po 30stce...
Głowa do góry nie można się poddawać trzeba walczyć i zawsze mieć nadzieję. Ja już 5 lat starań jestem już dawno po 30stce i się nie poddaje bo wiem że wkoncu się uda, innej opcji nie ma 💪💪💪✊✊✊

Na pewno jakby były bliźniaki to bym była szczęśliwa, ale same te myśli 'czy damy sobie radę z dwójką małych dzieci' sprawiają, że strasznie się tego boję. Naprawdę rano po wizycie byłam pełna optymizmu, ale teraz zaczynam się bać. Co to będzie jak przyjdzie dzień IUI 😂 No ale nie ukrywam, że troszkę mnie uspokoiłaś, dziękuję ❤
Szczerze mówiąc to ja bym w ogóle nie stresowała się tym że mogą być bliźniaki. Statystyki inseminacji to ok 15% więc spójrzmy prawdzie w oczy większa szansa że będzie chociaż jedno niż to że uda się podwójnie 😉 owszem szanse zawsze są ale mimo wszystko obstaję przy tym że im więcej pęcherzyków tym większa szansa że chociaż jeden się zapłodni😉

Dokładnie Cię rozumiem. U nas też wszystko się ładnie układało, ja miałam dobre wyniki, nasienia dawcy, jestem po 6 nieudanych inseminacjach😤😐 masakra, tyle kasy, zawiedzionych nadzieji, wylanych łez.... Statystyki inseminacji są niskie. Wcześniej liczyłam że napewno za którymś razem złapie a jednak... Teraz wiem że jakbym miała podchodzić to Max 3 razy a później in vitro
I my chyba też tak zrobimy max 3 próby i odpuścimy a potem ewentualnie pomyślimy o in vitro jeśli IUI się nie udadzą. Ehh teraz trzeba trochę głowę oczyścić

Głowa do góry nie można się poddawać trzeba walczyć i zawsze mieć nadzieję. Ja już 5 lat starań jestem już dawno po 30stce i się nie poddaje bo wiem że wkoncu się uda, innej opcji nie ma 💪💪💪✊✊✊
Dziękuję, musi się w końcu udać 💓. Tylko wszystko dookoła dobija. Co ja takiego w życiu zrobiłam że akurat musiało na mnie trafić.

Szczerze mówiąc to ja bym w ogóle nie stresowała się tym że mogą być bliźniaki. Statystyki inseminacji to ok 15% więc spójrzmy prawdzie w oczy większa szansa że będzie chociaż jedno niż to że uda się podwójnie 😉 owszem szanse zawsze są ale mimo wszystko obstaję przy tym że im więcej pęcherzyków tym większa szansa że chociaż jeden się zapłodni😉
Nie wiem, narazie nie chcę myśleć o tym, że może się nie udać. Nie biorę takiej opcji pod uwagę, dopiero jeżeli nie uda się po 3 inseminacji to będę się tym załamywać. Chociaż po 5 latach widywania jednej kreski na teście chyba się do tego przyzwyczaiłam.. 😔

Ostatnia edycja:
Nie wiem, narazie nie chcę myśleć o tym, że może się nie udać. Nie biorę takiej opcji pod uwagę, dopiero jeżeli nie uda się po 3 inseminacji to będę się tym załamywać. Chociaż po 5 latach widywania jednej kreski na teście chyba się do tego przyzwyczaiłam.. 😔
Rozumiem. Ale po to próbujemy i walczymy żeby się udało 🥰

reklama
Dziękuję, musi się w końcu udać 💓. Tylko wszystko dookoła dobija. Co ja takiego w życiu zrobiłam że akurat musiało na mnie trafić.
Kurcze, też mnie nachodziły takie myśli 'czemu akurat My'.. ale musi się udać! Trzymam za Ciebie kciuki ❤ ja nie tracę nadziei na Nasze maleństwo, baa jestem nawet pewna, że w tym roku Nam się uda, takie mam przeczucie 👶

Do góry