reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
@Natka001 @Neonek tak mi przykro z Waszego powodu. Dużo mi to daje teraz, że poznałam wasze historie. Myślę że z czasem każdej z nas się uda tylko mamy mniej szczęścia. :( Czy lekarz wam coś zasugerował czemu właśnie tak się stało w waszym przypadku? Zastanawiam się czy ja miałam na to jakiś wpływ, czy coś zrobiłam źle i przez to jest jak jest :(
U mnie to przypadek, tak się zdarza powiedział lekarz i nic nie wpłynęło na to😥 mało tego jak byłam na 1 usg to zarodek był prawidłowej wielkości i chyba nawet już serduszko biło a za 2 tygodnie na kolejnym usg już biło nierównomiernie i lekarz wtedy powiedział mi że ta ciąża się nie utrzyma. 😥

U mnie to przypadek, tak się zdarza powiedział lekarz i nic nie wpłynęło na to😥 mało tego jak byłam na 1 usg to zarodek był prawidłowej wielkości i chyba nawet już serduszko biło a za 2 tygodnie na kolejnym usg już biło nierównomiernie i lekarz wtedy powiedział mi że ta ciąża się nie utrzyma. 😥
Boże... Strasznie Ci współczuję 😢 jesteś dla mnie bohaterką, że dałaś radę to wszystko przetrwać, nie poddajesz się i próbujesz dalej 👍 powodzenia i spełniania tego największego marzenia Ci życzę 😉

Hej ja również leczyłam się w Holandii, również robiłam 6 iui, niestety nie udane. Udało mi się po pierwszym ivf, jak będziesz chciała pogadać pisz. W jakim mieście się leczysz? Jaki problem u Was?
@Artemida90 wielkie dzięki! My już po. Zapytałam się o progesteron i lekarz rzeczywiście bez słowa przepisał na 15 dni od dzisiaj. Za 10 dni mam zrobić test. Jeśli pozytywny dalej przyjmować, jeśli negatywny- odłożyć i czekać na kolejną miesiączkę. Zapytałam się czy wynik może być zafałszowany przez ovitrelle stwierdził że powinien być już wiarygodny. A wiec teraz nasza ulubiona cześć... czekanie.
W naszym lokalnym szpitalu dzikie tłumy po Coronie, na pewno była para przed i po nas, a wiec na wiosnę może być spory wysyp u nas na wiosce :D

Czesc dziewczyny,
Staramy się z mężem o dziecko od 3 lat, po roku starań droga naturalna ogarnelismy że coś jest nie tak. Zrobiliśmy badania i okazało się że mąż jest bezpłodny. Więc zaczęła się walka... Dużo badań i zabiegów. W końcu zdecydowaliśmy na dawce.
Mieszkamy w Anglii więc pierwsze trzy cykle są za darmo. Tylko problem polega na to że oni nie robią żadnych badań USG, nie sprawdzają cykli owulacyjnych, każą robić testy owulacyjne i ich podatawie jest IUI. Po pierwszym razie zaszłam w ciaze ale po dwóch dniach dostałam okres i ogólnie ciężko było. Druga IUI miałam w ostatni czwartek. Wszystko poszło gładko z tym że teraz boli mnie podbrzusze i za każdym razem kiedy sikam to czuję jakby mi macica chciała wyskoczyć. Więc nie wiem o co chodzi. Rozmawiałam z pielęgniarka bo tutaj pielęgniarki prowadzą cała akcję i mówiły że póki nie krwawię to nie ma się czym martwić. Z tym że ja nie mogę normalnie funkcjonować bo mnie boli.
Nie zrobia mi żadnych badań bo nie jestem w stanie zagrożenia życia .
Jakieś sugestie co się dzieje ?

reklama
Do góry